Волинська художниця відкрила першу персональну виставку у 70 років

Волинська художниця відкрила першу персональну виставку у 70 років
У Ковельському культурно-просвітницькому центрі відкрили першу персональну виставку художниці Марії Сорокіної, яку вона приурочила до свого ювілею – 70-річчя.

Про це повідомили у Ковельській міськраді.

Про світ своїх захоплень під час відкриття виставки розповіла Марія Сорокіна. «З дитинства закохана в природу.. Де б ми не були і з ким би ми не були, але завжди в серці залишається отой милий куточок, де минуло дитинство. Це і зелена левада, луки зі скошеною травою, сонячний сосновий бір і тінявий гай з суничними галявинами. І широке поле, де так легко дихати...» - каже вона.

Жінка за фахом – архітектор. Але половину свого 40-літнього трудового стажу жінка присвятила роботі з дітьми. Вона була вчителем образотворчого мистецтва, певний час очолювала секцію мистецтвознавства Малої академії наук.

У школі № 13 разом зі своїми учнями педагог створила картинну галерею.

Як пригадує Сорокіна, їй особливо допомагали в цьому дуже талановиті дівчата Валентина Вакулінська та Юлія Теличко. Вони прийшли на відкриття виставки, щоб розділити радість свята зі своєю вчителькою та привітати її з дебютом.

«У моєму житті Марія Семенівна залишила дуже теплий слід. Завжди її згадую, ніби ковток свіжого повітря. А сьогодні ще раз для себе осягнула, наскільки ця людина творча і наскільки в неї велика і добра душа» , - з такою любов’ю говорила про свою наставницю Валентина.

За словами ведучої вечора Василини Столярчук, авторка є постійною учасницею колективних виставок ковельських митців. Тут дуже багато природи, квітів. Більшість картин намальовані олійними фарбами. Є декілька робіт гуашшю, присутня графіка.

До слова, свою першу картину Марія Семенівна написала у 56 років. Вона зобразила одне з улюблених місць відпочинку ковельчан біля річки Турії.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинська художниця відкрила першу персональну виставку у 70 років
24 січень, 2017, 17:57