Росія розгортає на кордоні з Україною мотострілецьку дивізію

Росія розгортає на кордоні з Україною мотострілецьку дивізію
Багатонаціональна інспекційна група України, Канади та Данії підтвердила розгортання мотострілецької дивізії Збройних сил Росії в районі, який прилягає до кордону з Україною.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України, - пише Hromadske.ua.

Як повідомив під час прес-конференції полковник Олексій Вершигора, який керував інспекцією російської бази під Ростовом, інспектори з України, Канади і Данії зафіксували активне формування мотострілецької дивізії.

«Поблизу кордону України активно формується 150-а мотострілецька дивізія Південного військового округу РФ, яка налічуватиме 10,5 тис. військовослужбовців. На даний час сформовано штаб дивізії з місцем дислокації у н.п. Персіановський, а також підрозділи бойового та тилового забезпечення», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що формування дивізії російські військові планують завершити у грудні 2017 року. Крім того, інспекційною групою підтверджено значне зосередження артилерійських систем в районі російського міста Новочеркаськ.

«Не виключено використання зазначеного озброєння для комплектування частин і підрозділів 150 мотострілецької дивізії, а також проросійських терористичних угруповань на тимчасово непідконтрольних Україні територіях», — додав Вершигора.

Він також повідомив, що під час обговорення плану інспекції російська сторона оголосила обмеження зони для вертолітного обльоту на глибину 25 км вздовж кордону з Україною над військовими аеродромами та полігонами, де зазвичай і проходить військова діяльність.

Після цього польоти взагалі були скасовані з посиланням на неприйнятні погодні умови, тож інспекція проводилася на автомобільному транспорті.

«Звіт буде наданий всім учасникам ОБСЄ. Всі держави ознайомляться з підходами Російської Федерації до виконання Віденського документу, наскільки Російська Федерація відкритою, або навпаки» — зазначив Вершигора.

Нагадаємо, Росія дозволила Україні проінспектувати військову базу під Ростовом.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Думаю що будуть проводити спільні з ОРДЛО військові навчання
Відповісти
Останні новини
Росія розгортає на кордоні з Україною мотострілецьку дивізію
25 січень, 2017, 00:37