Луцькі правоохоронці, яких судили за катування, оскаржують вирок

Луцькі правоохоронці, яких судили за катування, оскаржують вирок
Троє колишніх правоохоронців оскаржили вирок Луцького міськрайонного суду, відповідно до якого їх засуджено до трьох років тюрми за катування.

Розгляд апеляційний скарг було призначено на середу, 25 січня, але через відсутність одного із обвинувачених розгляд справи відклали.

Так, відповідно до вироку Луцького міськрайонного суду Володимира Наумика, Владислава Гвоздецького та Руслана Войтюка засуджено за нанесення тілесних ушкоджень місцевому підприємцю Денису Галактіонову.

В матеріалах справи вказано, що в ніч з 12 на 13 липня 2015 року патрульні приїхали до Луцького відділу поліції після чергування, аби здати наряд. У фойє міськвідділу вони побачили постраждалого.

На той час Денис Галактіонов прийшов до міськвідділу з вимогою розшукати його сумку з особистими речами, яку у нього буцімто викрав водій таксі, який і привіз його до відділу поліції. За ствердженням обвинувачених та інших правоохоронців, які по справі проходили як свідки, Денис Галактіонов був у стані алкогольного сп’яніння та поводив себе дещо агресивно. Зокрема виривав документи з рук правоохоронців, лаявся, голосно кричав.

Відтак, Володимир Наумик, Владислав Гвоздецький та Руслан Войтюк вирішили його заспокоїти. Між чоловіками зав’язалась бійка, яка, згідно з матеріалами справи, тривала вподовж декількох хвилин.

За фактом цього проти правоохоронців було відкрите кримінальне провадження за статтею катування. Відповідно до висновків експертизи, постраждалому заподіяли низку тілесних ушкоджень.

Коли справу почали розглядати у суді, то Денис Галактіонов засвідчив, що згодом таки знайшов свою сумку, а відтак визнав, що його претензії до правоохоронців були безпідставними, хоча й не давали поліцейським приводу його бити.

Зрештою головуючий по справі суддя Михайло Квятковський визнав поліцейських винними та засудив їх усіх до трьох років тюрми з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах по 3 роки кожному.

Однак ні обвинувачені, ні постраждалий із таким вироком суду не погодились та оскаржили його в апеляційному порядку. Проте на початку судового засідання стало відомо, що одного з апелянтів госпіталізували. Тож колегія суддів Апеляційного суду Волинської області відклала розгляд справи до початку квітня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцькі правоохоронці, яких судили за катування, оскаржують вирок
25 січень, 2017, 12:04