Розповіли про особливості ЗНО-2017

Розповіли про особливості ЗНО-2017
Коли закінчиться реєстрація на пробне тестування, які документи та куди подавати, хто може взяти участь у тестуванні та що нового у системі зовнішнього незалежного оцінювання цього року.

На всі ці питання під час прес-конференції відповіли директор Львівського регіонально центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк та завідувач центру ЗНО та моніторингових дослідження Волинського інституту ППО Алла Корнейко.

Так, Лариса Середяк наголосила на тому, що нині до 31 січня триває реєстрація на пробне тестування, плата за яке цього року складає 129 гривень. Проте на Львівщині місцеві депутати самі оплачують пробне тестування для дітей учасників АТО. Таку ж традиція можна започаткувати й на Волині. Водночас діти-сироти й досі можуть безкоштовно брати участь у тестуванні, але за подання місцевого відділу освіти.

За інформацією Алли Корнейко наразі на Волині подано більше 4 300 заяв на пробне тестування. Зареєстрованим на нього вважається тільки той, хто здійснив оплату – наразі їх майже 2 200 осіб.

Лідерами пробного тестування є основні предмети – українська мова, математика та історія.

Цьогоріч пробне тестування проходитиме 1 та 8 квітня.

Реєстрація на ЗНО триватиме з 6 лютого до 17 березня 2017 року, а вносити якісь зміни до реєстраційних даних можна буде до 31 березня.

Цього року кожен випускник повинен здати три предмета у формі ЗНО, проти минулого року – коли треба було здавати всього два. Інших предметів у школі здавати не потрібно буде.

Реєстрація випускників шкіл проходитиме через самі школи. Для цього треба буде роздрукувати реєстраційну форму з офіційного сайту Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти, заповнити її, підготувати пакет документів та передати реєстратору, який буде сидіти у школі.

Обов’язковим предметами в цьому році є українська мова, математика або історія України, а третій – за вибором. Зауважимо, що одночасно можна обирати і математику, і історію. Також можна обрати 4 предмети, але останній можна буде здати під час окремої сесії тестування.

Для дітей з вадами зору, слуху чи іншими захворюваннями - будуть створені окремі умови. Міністерством охорони здоров’я нещодавно було оприлюднено перелік захворювань, які звільняють від проходження тестування, або для яких треба особливі умови для учасників тестування.

Наприклад, для дітей з вадами слуху можна буде забезпечити сурдопереклад, а для учасників з вадами зору можна буде застосовувати додаткові засоби – портативне освітлення, лупу або ж замовити зошит шрифтом 16+.

Якщо документи на тестування будуть подані з порушенням терміну, або порядку їх подання - до тестування ці учасники не допускаються.
Випускників минулих років, профтехосвіти і коледжів – можуть також проходити тестування. Для цього їм треба буде звернутися у пункти реєстрації – Волинський інститут післядипломної педагогічної освіти або ж до «Ковельського медичного коледжу».

Уже другий рік поспіль Львівський центр оцінювання якості освіти використовує такий собі бонус для учасників тестування. Зокрема першим 100 тестуючим з української мови, 200 з англійської та 300 математики, які надіслали матеріали пробного ЗНО до Центру – окрім результатів надійдуть і всі помилки.

Для тих, хто не знає як готуватись до тестування на сайті Львівського регіонального ЦОЯО є закладка з різноманітними матеріалами. Наприклад, з історії створені завдання на запам’ятовування дат, на роботу з портретами та навіть тренувальне онлайн-тестування.

Окрім того, для учасників тестування 2016 року є унікальна можливість перездати певні предмети, а при вступі до навчальних закладів вони зможуть обрати сертифікат з кращим результатом. Тобто в цьому році будуть дійсними сертифікати і 2016, і 2017 років.

Водночас в цьому році вдруге буде проведено вступ на магістратуру за результатами ЗНО. Однак лише на спеціальність правознавство.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.