Новорічну ялинку можна здати в Луцький зоопарк

Новорічну ялинку можна здати в Луцький зоопарк
У Луцькому зоопарку уже четвертий рік поспіль продовжують естафету використання новорічних ялинок і сосен як їжі для тварин і птахів.

Про це повідомляє ВРД НСТКУ.

У Луцькому зоопарку вже другий день перебуває на лікуванні й вигодовуванні поранений сичик-горобець. Його у Цуманській пущі знайшли волинські лісівники. Це – дуже рідкісний гніздовий вид птахів, занесений до Червоної книги України. Про нього в зоопарку піклуються, як про дитя. У раціоні птаха — лише м’ясо, цвіркуни і зоофобуси.

«Привезли з переламаним крилом. Трішечки не їх пора року. Треба зважати на люті морози, які були на початку січня. Після огляду бачимо, що обмороження сильного птах не має, але він у теплому приміщенні на карантині. Проводиться лікування. Головне, щоб птах їв. Тому що, якщо тварина їсть, то вона набирається сил. Вона буде швидше одужувати», – каже директор зоопарку Людмила Денисенко.

Поки що фахівці не вирішили, чи випускатимуть сичика-горобця в дику природу після повного одужання.

Тим часом, у Луцькому зоопарку майже всі мешканці споживають ялинки, заготовлені працівниками. Аби заохотити своїх улюбленців, у звіринці роблять різноманітні укриття і лісочки. А ялинки та сосни використовуватимуть як їжу для тварин до кінця березня. Залишки перероблятимуться на дрова, а також для тематичних свят.

Окрім того, у звіринці – поповнення. Там народився баранчик Камерунської вівці. Працівники зоопарку очікували цієї події, проте наперед не хотіли розповідати. У Луцькому зоопарку — майже два десятки Камерунських овець. Це — поширена в Західній Африці гладкошерстна порода домашньої вівці. Середня тривалість життя цієї тварини — 10-12 років.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чому це вони думають чи відпускати на волю птаха??? ГА? Вам хто дав право розпоряджатись чужим життям???
Відповісти