Вогонь та пам'ять: Маневичами пройшла смолоскипна хода на честь Героя

Вогонь та пам'ять: Маневичами пройшла смолоскипна хода на честь Героя
На Волині у селищі Маневичі близько двохсот людей долучилися до смолоскипної ходи, яку організував «Національний корпус». Марш приурочили до Дня нардження загиблого бійця полку «Азов» Андрія «Хоми» Снітка, якому сьогодні мав би виповнитися 21 рік

Смолоскипна хода відбулася 25 січня.

Андрій Снітко загинув 20серпня 2014 року під Іловайськом. Тоді 18-ти річний боєць накрив власним тілом гранату, врятувавши життя бойовим побратимам. Посмертно нагороджений орденом «Золота зірка» та званням Героя України.

До акції долучилися активісти «Національного корпусу» з Луцька, Львова, Рівного та Ковеля. Декілька сотень активістів із запаленими смолоскипами розпочали марш із центру селища. Попереду вони несли банер із написом «Андрій Снітко вічно живий». Активісти скандували гасла «Слава Україні!», «Герої не вмирають», а також співали патріотичну речівку «Червоно-чорні наші прапори».

Коли хода дісталася школи, яка досі носить ім’я радянського партизана Антона Бринського, активісти нагадали, що пора виконувати закон про декомунізацію. Тож вони вимагають від влади рішучих дій, аби школа не носила імені ката українського народу. Далі учасники ходи рушили до навчального закладу , де вчився «Хома».

Мама загиблого Героя подякувала усім, хто береже пам'ять про її сина та зізналася, що навіть досі, коли закриває очі, здається, що той просто вийшов із кімнати.

Очільник «Національного корпусу» на Волині Андрій Д’яченко зазначив, що саме на молодих , активних та патріотичних людях й тримається Україна. Мовляв, саме ті, хто у своїх містах не бачили монументів Леніну, і мають будувати Україну.

За словами Д’яченка, серед учасників маршу були й хлопці, які знали Снітка особисто чи воювали пліч-о-пліч. Тому подібні заходи патріотичного спрямування, а також присвячені пам’яті Героїв, які полягли, планують проводити й надалі.

Завершили вшанування пам’яті Героя прочитанням молитви українського націоналіста. Її прочитав побратим Снітка, боєць на псевдо «Руна».

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО БОЙОВИЙ ШЛЯХ РУНИ


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вдягнули би лучше нормальні балаклави, а не позорились зі шматтям на облличчі. І поменше пафосу, рібята.
Відповісти
Слава Україні!
Відповісти
Останні новини
Вогонь та пам'ять: Маневичами пройшла смолоскипна хода на честь Героя
25 січень, 2017, 23:18