Гузь вимагає розібратися, чому українців не пускають у Білорусь за ID-картками

Гузь вимагає розібратися, чому українців не пускають у Білорусь за ID-картками
Білоруські прикордонники не пропускають українців за паспортами нового зразка, так званими ID-картками. Із цього приводу волинський нардеп Ігор Гузь звернувся до глави МЗС Павла Клімкіна.

Про це Гузь написав у Facebook.

«Маємо чергову проблему для наших співгромадян, пов’язану з перетином білоруського кордону. Так, зокрема чернігівські прикордонники повідомляють, що їхні білоруські колеги не пропускають на територію Республіки Білорусь громадян України, які отримали паспортні документи нового зразка,т. зв. ID-картки (нагадаю, їх почала видавати міграційна служба з 1 жовтня 2016 року)», - пише нардеп.

За його словами, причина має технічний характер: інформація про паспорти нового зразка не внесена та не узгоджена в Угоді між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Білорусь про безвізові поїздки громадян.

«У зв’язку з цим звернувся до пана Клімкіна П. А. з проханням проінформувати про причини відсутності процесу актуалізації Угоди про безвізові поїздки громадян України до РБ та невідкладно вирішити питання. Сподіваюсь,що в майбутньому наше МЗС діятиме активніше і на випередження, оскільки дана проблема може виникнути і при перетині громадянами України кордонів з іншими державами-сусідами…» - зазначив Ігор Гузь.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Гузь вимагає розібратися, чому українців не пускають у Білорусь за ID-картками
26 січень, 2017, 12:27