Розповіли, як планують відзначати 500-річчя Реформації на Волині

Розповіли, як планують відзначати 500-річчя Реформації на Волині
В рамках відзначення 500 років реформації на Волині планують фестивалі, семінари для різних професій, концерти та інші заходи.

Про це розповів у інтерв’ю ВолиньPost голова обласного оргкомітету із відзначення річниці та пастор церкви євангельських християн-баптистів Павло Миронюк.

«Весь напрямок роботи протестантських церков тут можна поділити на кілька аспектів. По-перше, це будуть масові заходи по містах, районних центрах. Також будуть профільні заходи для різних верств: для педагогів, журналістів, медиків, підприємців. Третій напрямок: робота в навчальних закладах. Згідно із указом Президента ми проводимо просвітницьку роботу про вплив Реформації на Європу та світ. Ми плануємо у кожен навчальний заклад прийти із цією програмою», - каже Миронюк.

Також організатори планують благодійний марафон. Із кожного району та великого міста виберуть за певними критеріями по одній дитині із інвалідністю, яка потребує хірургічного втручання. Впродовж року доля них збиратимуть кошти.

А ще заплановані у березні для керівників, для депутатів, держслужбовців, у квітні - пасхальний концерт та акція – «Чисте серце – чисте місто». «Ми хочемо закликати людей у всіх населених пунктах, де є протестанти, щоб навести порядок у скверах, парках», - пояснює Павло Миронюк.

«У травні будуть тиждень молоді та тиждень сім’ї. Ідея в тому, щоб популяризувати сімейні цінності. Сьогодні їх намагаються відсунути на задній план. Ми хочемо ще раз про це нагадати. Бо це Божий задум, нам треба берегти сім’ю, сімейні цінності», - пояснює пастор.

Центральною подією стане фестиваль «Назустріч Реформації» 5 червня в Луцьку. «Через нього будемо інформувати наших волинян про роботу протестантських церков. Там будуть намети, стенди, де можна буде із цими напрямками ознайомитися», - розповідає Миронюк.

ЧИТАТИ ІНТЕРВ'Ю В ПОВНОМУ ОБСЯЗІ

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Церква ж відділена від держави. Як можуть ці люди стверджувати "Третій напрямок: робота в навчальних закладах".А може я як батько не бажаю, що б моя дитина піддавалась впливу цих людей.
Відповісти
Останні новини
Розповіли, як планують відзначати 500-річчя Реформації на Волині
26 січень, 2017, 23:18