У луцькій церкві розповіли, як обирають пасторів

У луцькій церкві розповіли, як обирають пасторів
У луцькій церкві євангельських християн-баптистів «Фіміам» вже є 6 пасторів та близько 400 членів громади. Нових пасторів обирають за потребою відповідно до духовних здібностей та покликання.

Про це розповів у інтерв’ю ВолиньPost пастор церкви Роман Бричук.

«Немає ідеї, що ти можеш «вивчитися» на пастора. Є духовна освіта, є семінарії, біблійні коледжі. Але це швидше інструмент в тому, щоб допомогти краще знати Біблію, історію християнства. Все починається із того, які духовні здібності має людина та як вона служить церкві. Я, наприклад, пішов навчатися в духовний заклад, коли мене вже вибрали одним із пасторів церкви. Я вже десь років 10 був віруючим, і щодня читаючи Біблію, добре знав її, проте ніколи не думав, що десь буду публічно перед людьми виступати. Це був один із «страхів» моєї молодості. Але коли я став віруючим, зрозумів, що Бог мене так використовує, зрозумів, що мені ще більше треба вчитися що проповідувати, пояснювати Боже Слово», - пояснює Бричук.

«Зазвичай громада вибирає, коли виникає потреба. В нас 6 пасторів і трошки менше 400 членів церкви, тобто людей, які себе із нею асоціюють. Багато також відвідувачів, які можливо ще не увірували в Христа, їм це цікаво, є люди, які увірували, але можливо ще вибирають, до якої церкви приєднатися, є гості із інших міст. Тому ми побачили, що наразі є потреба в 6 пасторах. Близько 85% людей активно задіяні в тому, що робить церква», - розповідає пастор.

ЧИТАТИ ІНТЕРВ'Ю В ПОВНОМУ ОБСЯЗІ

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Сектантсько - американська пропаганда, як колись комуністична.
Відповісти
Дивує попередній комент. Людина з таким ім'ям в Інтернеті береться судити хто є хто, цікаво як мінімум.
Відповісти
Останні новини
У луцькій церкві розповіли, як обирають пасторів
27 січень, 2017, 04:09