У Луцьку розробили інструкції до ліків шрифтом Брайля. ОНОВЛЕНО

У Луцьку розробили інструкції до ліків шрифтом Брайля. ОНОВЛЕНО
В Києві презентували перші в Україні інструкції до лікарських засобів, надруковані шрифтом Брайля для незрячих людей Луцькою студією друку шрифтом брайля «Braille studio».

Ініціатором виступила мережа аптек «Пані аптека», - повідомив громадський діяч Віталій Ткачук.

Було надруковано інструкцій до 87 лікарських засобів. «Друк інструкцій до лікарських засобів шрифтом Брайля – це не перша активність нашої аптеки, яка спрямована на підвищення доступу до інформації та послуг для людей з інвалідністю. Ще в минулому році ми провели моніторинг наших аптек на предмет їх фізичної доступності, а в листопаді провели тренінг для персоналу, на якому навчили коректно поводити себе з людьми з інвалідністю», - розказала операційний директор мережі аптек Наталя Биканова.

Завдяки активістам «Braille Studio» було надруковано інструкції до лікарських засобів шрифтом Брайля, що значно полегшить використання ліків незрячими людьми. Елементарні дії – прочитати інструкцію, щоб не наплутати з дозуванням і правильним часом прийому ліків, для незрячих людей, які дуже часто потребують сторонньої допомоги, адже скористатися інтернетом не у всіх є змога і робити це, коли ти хворієш – незручно. Маючи під рукою інструкцію шрифтом Брайля, це можна зробити швидко, зручно і самостійно.

«Мережа аптек «Пані аптека» - це яскравий зразок соціально відповідального бізнесу, який працює не лише для отримання прибутку, але й дбає про свою відповідальність за розвиток суспільства, забезпечуючи рівний доступ до своїх послуг усім людям», - сказала Юлія Сачук, активістка та волонтерка Braille Studio.

Студія друку шрифтом Брайля «Braille Studio» працює вже кілька місяців. Це волонтерський проект, спрямований на забезпечення вільного доступу до інформації людей з порушеннями зору через створення книг та інших матеріалів, надрукованих шрифтом Брайля.

Інструкції до 87 найбільш уживаних лікарських засобів, надруковані шрифтом Брайля, будуть доступні людям з порушенням зору та незрячим в аптеках мережі «Пані аптека» в місті Києві (проспект Перемоги, 20) та Одесі (Патнелеймонівська, 21).

«Ми закликаємо й інші аптеки як Луцькка і Волині, так і по всій Україні долучатись до нашої ініціативи, адже роблячи свій внесок в побудову більш толерантного та відкритого суспільства по відношенню до людей з інвалідністю, ми всі разом наближаємось до європейського цивілізованого суспільства», - додала Наталя Биканова.

«Ми дякуємо всім, хто долучився до створення студії друку шрифтом Брайля «Braille Studio»: Тетяні Єремеєвій, Петру Пилип’юку, Володимиру Цибульському, благодійному фонду «Волинь-2014», Волинській обласній друкарні в особі Івана Синюка, Луцькій міській раді та міському голові Миколі Романюку, Волинській єпархії УПЦ, кожному, хто так чи інакше підтримував нас.

Довідка

BrailleStudio – це волонтерський проект, спрямований на забезпечення доступу до інформації людей з порушеннями зору через створення книг та інших матеріалів, надрукованих шрифтом Брайля.Наша команда ставить собі за мету і надалі продукувати високоякісні матеріали, тому ми продовжуємо збір коштів для придбання потужнішого обладнання для друку шрифтом Брайля, і ви можете підтримати нас.

Реквізити для бажаючих допомогти: ГО ВОО ВГО «Генерація успішної дії», ЄДРПОУ 37004147, Р-р 26008055511197, МФО 303440 в Волинській філії ПАТКБ «ПриватБанк».

Інформацію про діяльність BrailleStudio ви знайдете на нашій сторінці у Facebook: https://www.facebook.com/BrailleStudio.ua

Також Braille Studio вже видали: збірку про волонтерство і добро, яку упорядкувала Ірена Карпа, «Волонтери. Мобілізація добра», дитячу книжку Надії Гуменюк «Літо з амазонками», Різдвяну книгу Мар’яни Качмар «Івасикове Різдво», газету «Сім’я і дім», яку до речі плануємо видавати і надалі. Якщо ви бажаєте їх отримати, то зробіть, будь ласка, попереднє замовлення, повідомивши нам телефоном 050-223-22-64, або написавши за вказаними адресами. Крім цього, в BrailleStudio ви можете замовити друк і видання будь-якої продукції шрифтом Брайля – інформаційні буклети, меню, інструкції, програми заходів, листівки, періодичні видання, і звісно, книги.

Для нас дуже важливо, аби незрячі люди читали якісні, цікаві, сучасні і різнопланові книги, тому ми будемо вдячні за вашу підтримку, відгуки та пропозиції. Контактні особи проекту:
Віталій Ткачук, тел. – 050-223-22-64, e-mail: [email protected]
Юлія Сачук, тел. – 063 443 29 32, e-mail: [email protected]


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку розробили інструкції до ліків шрифтом Брайля. ОНОВЛЕНО
26 січень, 2017, 18:49