Черга в Устилузі: для контролю створили муніципальну поліцію

Черга в Устилузі: для контролю створили муніципальну поліцію
26-го січня під час сесії Устилузької міської ради, депутати проголосували про введення в структуру земельно-господарського відділу 5-ти інспекторів муніципальної поліції.

За внесення таких коректив проголосувало 14 депутатів “за” та один був проти, - пише БУГ.

Кошти для оплати праці муніципальної поліції передбачили ще на попередніх сесіях та заклали в бюджет 2017-го року. Муніципалам обіцяють заробітню плату від 4-х тисяч гривень, а також “одягну” і видати посвідчення. Голова Устилузької громади Віктор Поліщук розповів, що першопочатково хотіли створити відділ муніципальної поліції, однак ознайомившись із процедурним процесом, вирішили ввести лише інспекторів, без керівника.

“Питання не тільки в муніципалах. Ми зверталися із депутатськими зверненнями прийнятими на сесії міської ради, зверталися в держприкордону службу, щоб врегулювати дане питання. Зверталися в Національну поліцію, до міністра Авакова. Ми отримали відповіді, де викладають те, що це функція нацполіції. Стримувати машини, ставити їх в чергу не має права ні я, ні той самий муніципал, це обов’язок Державної патрульної служби, котра обслуговує зазначену дорогу. Муніципал буде наділений функцією керувати чергою, робити запуски, але зупиняти автомобілі і ставити їх в чергу не входить в його обов’язки. Це є проблемне питання. Коли ми отримали відповіді, і остання відповідь від нацполіції, що наше питанння буде розглянуте в 2017 році (відносно збільшення штатної структури національної поліції). Навіть ведеться питання про встановлення стаціонального посту. Але коли в 2017 році це відбудеться? Ми в такій ситуації, що не можемо чекати”, – зазначив голова Устилугу Віктор Поліщук.

Після оголошення набору на муніципального інспектора, зі слів голови, 20-ть активістів подали заявки. На щотижневих зборах активістів і голови громади, в п’ятницю, 20-го січня, обговорили кандидатури та вибрали 5-ти муніципалів.

Як повідомив Віктор Поліщук, вже 27-го січня з цими людьми підпишуть договір і вони приступлять до виконання своїх обо’язків. Щоправда, під час перших двох тижнів муніципали будуть стажуватись у юристів та поліцейських, детально вивчатимуть закони. За цей час, для них закуплять спеціальну форму та виготовлять посвідчення.

Нагадаємо, що 28-го січня могло бути рівно 2 місяці з того часу, коли активісти Устилугу розпочали контролювати чергу безоплатно.

Додамо важливий нюанс. Сесію депутатів скликали спеціально, щоб вирішити питання з тим, хто повинен контролювати чергу в сервісній зоні. Також до порядку денного додалось кілька питаннь. Однак, із 26-ти депутатів, присутніми було лише 15-ть і сесія розпочалась із півгодинним затриманням. Секретар міської ради на початку сесії акцентувала увагу на тому, що обрані депутати не з’являться на комісії та сесійні засідання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Черга в Устилузі: для контролю створили муніципальну поліцію
26 січень, 2017, 22:59