Вакцини диким тваринам Волині розвозитимуть літаками?

Вакцини диким тваринам Волині розвозитимуть літаками?
З 25 жовтня для запобігання поширенню сказу тварин на території Волинської області ветеринари проведуть вакцинацію диких тварин з використанням авіатранспорту.

Про це повідомила прес-служба облдержадміністрації.

Роботу з пероральної вакцинації м’ясоїдних тварин проводитимуть 5-7 днів. Польоти йтимуть по визначених паралельних лініях, з відстанню між ними орієнтовно 1 км у Володимир-Волинському, Горохівському, Іваничівському, Ковельському, Локачинському, Любомльському, Ратнівському, Старовижівському Турійському та Шацькому районах.

Імунізація диких тварин проводиться вперше в Україні у рамках Угоди між Міністерством аграрної політики та продовольства України та Міністерством сільського господарства і розвитку села Республіки Польща щодо виконання програми боротьби зі сказом на території нашої держави у 2012 році. Для Волині на ці профілактичні заходи цьогоріч виділено 255,5 тисяч доз-приманок.

Директорат Єврокомісії з охорони здоров’я та захисту прав споживачів (САНКО) надав понад 1 мільйон євро для створення буферної зони на території чотирьох українських областей, що межують з Європейським Союзом. Буферна зона площею 70 квадратних кілометрів по периметру буде створена у Волинській, Львівській, Івано-Франківській та Закарпатській областях.

Фахівці стверджують, що вакцина (приманка) абсолютно не шкідлива для людей, тварин та навколишнього середовища. Така практика застосовується вже понад 10 років у країнах Європейського Союзу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.