Лучани вимагають доказів потреби подорожчання проїзду у маршрутках

Лучани вимагають доказів потреби подорожчання проїзду у маршрутках
Електронна петиція із вимогою надати документальне підтвердження потреби підвищення вартості проїзду в луцьких маршрутках набрала понад 300 голосів.

Тобто міськрада зобов’язана її розглянути.

Петицію зареєстрував Андрій Михайлов. Він нагадав, що перевізники вимагають підвищити вартість на проїзд у маршрутках із 3-х до 4-5 гривень.

«Все це робиться без громадського обговорення і реальних фінансових підрахунків, які би підтвердили необхідність підвищення. Необхідно провести громадські обговорення цього питання на основі аналітичних даних і фінансово-економічних обгрунтувань, наданих перевізниками і місцевими органами влади», - йдеться у петиції.

Автор вважає: потрібно обґрунтувати документально, що перевізники працювали в збиток протягом 2016 року через ріст вартості паливо-мастильних матеріалів, амортизаційних витрат, перевезення пільгових груп населення, недостатню кількість пасажирів, витрати на утримання водіїв та обслуговуючого персоналу.

«Лише після наданих повних даних і громадського обговорення приймати рішення про вартість перевезення. Зменшити її, залишити без змін, або ж підвищувати», - йдеться у петиції.

Оскільки петицію підтримали понад 300 осіб, вона є обов’язковою для розгляду Луцькою міською радою.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Заодно треба вимагати, аби рішення приймали не яковлєви, а залучені незалежні фахівці. Краще місту заплатити цим фахівцям, аніж підтримувати луцьку транспортну мафію.
Відповісти