На луцькому комбінаті робітники оголосили страйк

На луцькому комбінаті робітники оголосили страйк
Працівники Луцького комбінату хлібопродуктів №2 без зарплати сидять уже півроку. Тож сьогодні, 27 січня, вони зупинили роботу елеватора.

Про це повідомляє ВРД НСТКУ.

Працівники Луцького комбінату хлібопродуктів №2 з серпня 2016 року не отримують зароблене. Попри те, що підприємство є банкрутом, воно стабільно працює. Однак, гроші людям не платять. Сьогодні їм увірвався терпець і вони зупинили роботу елеватора.

Ірина Сокальська на Луцькому КХП № 2 працює вже 30 років. Але такої ситуації, як зараз, не пам’ятає.

«Пообіцяли, походили, за місяць заплатили і знов та сама історія. Тиждень тому ми попереджали, що не будемо вантажити – дали по тисячі. А це ж треба платити за комунальні послуги, і сім’ї, і все!» - каже жінка.

Люди розповідають, що їм не віддають зароблене ще за серпень. Тож заледве зводять кінці з кінцями. Керівництво КХП погрожує людям звільненням з роботи. Але понад сто працівників підприємства кажуть, що тримаються на чесному слові. За цей час їм заборгували 2,3 мільйона гривень.

Наразі підприємство – у стані банкрутства. А гроші, які воно заробляє, йдуть на погашення боргів. Лише частина з них – заробітна плата.

Директор КХП-2 Вадим Гранюк розповів: «Заборгованість існувала з моменту мого приходу на підприємство. Вона становила 7 місяців. Це було два роки тому. Нічого гіршого, ніж було, зараз нема. Зарплату ми платимо щомісячно. Тільки не в грудні за грудень, а в грудні за червень. КХП зараз боргує 0,5 мільярда гривень. З таким тягарем ми намагаємся працювати».

Начальник управління Держпраці в області Ростислав Стасько зазначив, що за невиплату заробленого директору підприємства загрожує штраф.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.