Рух ЧЕСНО на Волині «забракував» третину перевірених нардепів-мажоритарників

Рух ЧЕСНО на Волині «забракував» третину перевірених нардепів-мажоритарників
Рух ЧЕСНО перевірив 32 кандидатів-мажоритарників на Волині та «забракував» десятьох з них.

Нагадаємо, що рух розробив десять критеріїв доброчесності для перевірки діючих депутатів та кандидатів у нардепи. Мірилом доброчесності кандидата є відсутність фактів порушень ним прав і свобод людини, прозорість задекларованих доходів і майна і їх відповідність способу життя, незмінність політичної позиції та непричетність до корупційних дій. У випадку, якщо аналізується робота діючого нардепа, до критеріїв додають ще його участь у засіданні Верховної ради та роботі комітетів та особисте голосування під час пленарних засідань.

Оцінюючи чесноти кандидатів, у ЧЕСНО беруть до уваги не тільки прямі факти, що свідчать про порушення критеріїв, а й такі факти, які всього лиш можуть про це свідчити. Якщо наведені саме непрямі докази вини кандидата, у ЧЕСНО попереджують: «Хоча наведена інформація не є підтвердженням вини кандидата у вчиненні правопорушень, але вона дає вагомі підстави припустити та зробити оцінку про високу вірогідність його можливої причетності до правопорушень».

Відтак, за інформацією руху ЧЕСНО на порушенні попалися кандидати у 19 окрузі - Сергій Ковальчук та Євген Мельник. Так Сергія Ковальчука підозрюють у можливому непрямому підкупі виборців та у невідповідності стилю життя задекларованим доходам. А Євгену Мельнику, як члену луцького виконкому, закидають лобіювання інтересів однопартійця-бізнесмена Олега Чернецького.

У 20-му окрузі «Чеснометр» не пройшов кандидат Сергій Мартиняк. Представники руху ЧЕСНО припускають, що Сергій Мартиняк має причетність до непрямого підкупу виборців та зловживання із земельними ресурсами. До таких висновків автори аналізу дійшли, аналізуючи передвиборчу кампанію кандидата, під час якої він роздавав продуктові набори, ліки, проводив конкурси.

У 21 окрузі не пройшов перевірку кандидат Степан Івахів. За інформацією руху ЧЕСНО Івахів роздає інструкції щодо знищення рекламних матеріалів опонентів, не є вірним своїй фракції та веде непрямий підкуп виборів за посередництвом свого благодійного фонду «Патріоти Волині».

Конкурент Івахіва Іван Смітюх також не пройшов перевірку. Смітюху закидають зловживання адміністративним ресурсом та використання службового становища голови місцевої РДА.

У 22 окрузі не відповідають критеріям доброчесності кандидати Олена Голєва, Петро Кравчук та Ігор Палиця.

Голєва не пройшла критерію «відсутність фактів порушень прав і свобод людини» та «непричетність до корупційних дій». Так, у ЧЕСНО змажуть про її судові тяжби з засобами масової інформації, малу оплату праці на її підприємствах. «Хоча наведена інформація не є підтвердженням вини кандидата в народні депутати Голєвої Олени Василівни у порушенні прав людини, але вона дає вагомі підстави припустити та зробити оцінку про високу вірогідність її причетності до перешкоджання журналістській діяльності, порушення права на інформацію та трудових прав», - йдеться на сайті руху ЧЕСНО.

Петра Кравчука підозрюють у причетності до корупційних дій. Йому пригадали звинувачення у нецільовому використанні державною структурою коштів і порушення тендерних процедур при будівництві об’єктів до Євро 2012 і держзакупівлях, а також кримінальну справу за підроблення диплому про вищу освіту.

У Ігоря Палиці – цілий «букет» «античеснот». Він – політична «тушка», здійснює непрямий підкуп виборців, живе не за задекларованими доходами, особисто не голосував у парламенті та не брав участь у засіданні Верховної ради і роботі комітетів.

У 23 окрузі не відповідають критеріям ЧЕСНО кандидати Анатолій Грицюк. Діяльність Грицюка дає вагомі підстави припустити високу вірогідність причетності до корупційних дій та Ігор Єрємєєв, у суміщенні посад та зловживанні під час тендерних процедур.

Рух ЧЕСНО через своїх волонтерів роздають у наметах та на площах листівки та буклети, де зазначені результати перевірки кандидатів рухом «Чесно». Загалом таких листівок і буклетів по Волині роздадуть близько 15 тисяч примірників.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Рух ЧЕСНО на Волині «забракував» третину перевірених нардепів-мажоритарників
25 жовтень, 2012, 12:33