Прохання пояснити можливе здорожчання проїзду - у топі луцьких петицій

Прохання пояснити можливе здорожчання проїзду - у топі луцьких петицій
Станом на сьогодні, 29 січня, на Єдиному сайті електронних петицій стосовно Луцька найбільшу підтримку здобула петиція щодо обгрунтування подорожчання проїзду у маршрутках.

Список петицій, які отримали найбільшу підтримку, опублікувало "Волинське агентство розслідувань".

ОБҐРУНТУВАТИ ПІДНЯТТЯ ВАРТОСТІ ПРОЇЗДУ В МАРШРУТКАХ


Відповідну пропозицію у розділі «Транспорт та дороги» опублікував Андрій Михайлов.

Нагадаємо, що з лютого у Луцьку можуть запровадити нову вартість проїзду у громадському транспорті.

За словами чоловіка, повинно документально довести, що перевізники працювали в збиток протягом 2016 року через ріст вартості паливо-мастильних матеріалів, амортизаційних витрат, перевезення пільгових груп населення, недостатню кількість пасажирів, витрати на утримання водіїв та обслуговуючого персоналу.

«Перевізники за допомогою зацікавленої місцевої влади намагаються підвищити плату за проїзд в міському транспорті, в тому числі – маршрутних таксі. Нинішня вартість проїзду 3 грн, планується підвищення до 4-5 грн.

Все це робиться без громадського обговорення і реальних фінансових підрахунків, які би підтвердили необхідність підвищення. Необхідно провести громадські обговорення цього питання на основі аналітичних даних і фінансово-економічних обґрунтувань, наданих перевізниками і місцевими органами влади», – йдеться у повідомленні.

Наразі звернення набрало 407 голосів з 300 необхідних.

ПЕРЕВЕСТИ ТАКСИСТІВ У ПЕРШУ ГРУПУ ПЛАТНИКІВ ПОДАТКІВ

Друга за популярністю пропозиція – віднесення таксистів до першої групи платників єдиного податку.

«У місті Луцьку склалась загрозлива ситуація, яка призведе до того, що усі таксисти міста просто-напросто перейдуть у тінь. Податкова інспекція на підставі рішення міської ради примусово переводить таксистів (КВЕД 49.32 Надання послуг таксі) на другу групу платників єдиного податку. При цьому розмір щомісячних податків складе 1344 гривень (для порівняння – податки для першої групи складуть 512 гривень) У податковому кодексі чітко прописано, що до першої групи відносяться самозайняті особи (підприємці без найманих працівників), оборот складає не більше 300 000 гривень/рік, та які надають побутові послуги населенню. Мова йде про таксі – легковий автомобіль, не маршрутка. Ми працюємо самі на себе, оборот складає навіть не половину граничного, підприємств не обслуговуємо, це індивідуальний транспорт. Закон має бути логічним і захищати громадян, а не так, як говорять у ДПІ. Будь ласка, надайте право працювати чесно», – пише Микола Воробйов у петиції у розділі «Промисловість та підприємництво».

Станом на 29 січня ініціативу підписали 191 людина з 300 необхідних. Підтримати її можна протягом 10 днів.

НЕ ПІДНІМАТИ ЦІНУ НА ПРОЇЗД У МАРШРУТНИХ ТАКСІ

Третє місце посіла петиція з пропозицією заборонити підвищення вартості проїзду в міських маршрутках. Її написав Пилип Дуля у розділі «Транспорт та дороги».

«Петиція передбачає заборону виконавчим комітетом міської ради підвищувати вартість проїзду та залишити його на рівні 3 гривень. Мотивована тим, що перевізники систематично порушують умови договору. Автобуси їздять не за графіками, а також за власною ініціативою з’їжджають із маршрутів у вечірній час. Стан обслуговування та самих автобусів жалюгідний. Якість послуги не відповідає вищій вартості проїзду. Прошу передбачити рішення виконавчого комітету, яким угоди про перевезення будуть розірвані із перевізниками, які їх порушують», – пише чоловік.

Ініціативу підтримали 94 волиняни з 300 необхідних. До завершення збору голосів залишилося 12 днів.

ДИТЯЧИЙ МАЙДАНЧИК НА ПРОСПЕКТІ МОЛОДІ

Четверта у рейтингу – петиція Ольги Мельничук у розділі «Благоустрій міста та будівництво» облаштувати дитячий майданчик на проспекті Молоді 8а.

«У зв’язку з великою кількістю дітей проживаючих по проспекту Молоді 8а, та відсутністю облаштованого місця для проведення вільного часу, просимо встановити дитячий майданчик», – йдеться у повідомленні.

Щоб міська рада розглянула і відреагувала на петицію, вона повинна набрати 300 голосів за 10 днів. Наразі її підтримали 27 людей.

РЕМОНТ ДОРОГИ НА ВУЛИЦІ ОЛІФЕРСЬКІЙ

П’яту сходинку посіла ініціатива Петра Телекала прохання відремонтувати дорожнє покриття на вулиці Офіцерській.

Відповідну петицію він опублікував у розділі «Транспорт та дороги».

За його словами, на цій вулиці вже більше 15 років не проводилися ремонтні роботи дороги. Наразі за петицію проголосували 20 користувачів сайту з 300 необхідних, віддати свій голос за неї можна протягом 10 днів.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.