Михаїл розповів про кроки для «націоналізації» церкви

Михаїл розповів про кроки для «націоналізації» церкви
Митрополит Луцький та Волинський Михаїл розповів, що треба активінше пропагувати українське мистецтво при будівництві храмів. Матрополит, якби довелося реформувати православну церкву в Україні, застосував би своєрідну "націоанлізацію" церкви.

Про це стало відомо у п'ятницю, 27 січня, під час прямого ефіру суспільно-політичного ток-шоу "Протилежний погляд LIVE" на телеканалі "Нова Волинь",- повідомляє "Конкурент".

"Я змінив би дещо у праці священнослужителів. При будівництві храмів активніше пропагував би українське мистецтво, а не російський шатровий стиль. Те ж саме і з іконописом: у нас достатньо своїх, не потрібно, щоб все було від Візантії. Інші види також мають право на життя. Загалом, це б була своєрідна націоналізація церкви та її культурне наповнення", – сказав керуючий Волинською єпархією УПЦ КП.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
розвалять все, де тільки появляться!
Відповісти
перепешіть заголовок бо там якийсь Миїхал!!
Відповісти
перепишіть заголовок бо там якийсь Миїхал!!!
Відповісти
чому не зберігаються коментарі?
Відповісти
Скільки ж помилок..
Відповісти
А як він Бога буде націоналізовувати???? Халепа!!!! ,Бо в Бога національність не має значення.Господь створив одну ЄДИНУ АПОСТОЛЬСЬКУ ЦЕРКВУ - одну для всіх! , а цей Вирішив що він може зробити щось краще ніж створено вже 2000 років назад. Смішно.Це гординя, він хоче щось виділити відокремити.Я признаю ЄДИНУ АПОСТОЛЬСЬКУ ЦЕРКВУ, а в його театр не піду.
Відповісти