У ПриватБанку просять волинян бути обережними*

У  ПриватБанку просять волинян бути обережними*
Як повідомляє регіональний прес-офіс ПриватБанку у Волинській області, останнім часом користувачі соціальних мереж активно обговорюють теми різноманітних способів шахраїв, які шляхом обману роблять усе, щоб заволодіти коштами третіх осіб.

ПриватБанк нагадує волинянам про заходи безпеки та правила користування банківськими картками.

“Ми рекомендуємо нікому, ніколи не розповідати, не надсилати і не повідомляти свої персональні дані, - коментує керівник регіонального прес-офісу ПриватБанку у Волинській області Оксана Швець. - Також хочу нагадати, що співробітники ПриватБанку під час дзвінка клієнту ніколи не запитують персональні дані. Якщо виникне необхідність підтвердження Вашого платежу, то банк за допомогою різних повідомлень попросить клієнта зателефонувати в банк безплатно аби переконатися, що платіж здійснює клієнт, а не хтось замість нього телефонуватиме”.

Є випадки, коли шахраї пишуть листи на електронну пошту. Якщо ж до Вас надійшов такий лист від банку, а ви навіть не є його клієнтом, то одразу звертайтеся на гарячу лінію фінансової установи і вам там точно підкажуть усю інформацію. В такий спосіб убезпечите себе від можливості бути ошуканим або одержати вірус на свій комп’ютер.

“Зловмисники придумують сценарії “розводу” своїх жертв і роблять все так майстерно, що жертва сама , своїми руками віддає не тільки свої збереження але й навіть кредитні кошти, які є на картках, - відзначає керівник регіонального прес-офісу ПриватБанку у Волинській області Оксана Швець. - Використвуючи психологічні методи - терміновість, загроза негативних наслідків у разі невиконання і таке інше. Шахраї не дають жертві часу та роздуми. Часто вони видають себе за авторитетну особу, апелюють професійними банківськими термінами”.

Також ПриватБанк закликає своїх клієнтів ніколи не телефонувати у відповідь на незнайомі номери телефонів, навіть якщо власники цих номерів представляються співробітниками банку. ПриватБанк завжди гарантує збереження коштів клієнтів, але й кожен клієнт теж повинен дбати про безпеку своїх грошей. Детальніше ознайомитися з правилами фінансової безпеки можна на сайті. Фахівці склали 10 простих правил, дотримуючись яких ви точно не станете жертвою шахраїв:

Заходи безпеки при використанні банківських продуктів:

Правило №1. Зберігайте свій ПІН-код, логін і пароль від Приват24 в недоступному для сторонніх місці і нікому їх не називайте. Ніколи не записуйте ПІН-код на пластиковій картці, бо в разі крадіжки або втрати сторонні особи можуть без перешкод зняти з неї кошти.

Правило №2. Ніколи не просіть незнайомих людей допомогти Вам скористатися пластиковою карткою. Самостійно вводьте ПІН-код, не показуючи його оточуючим і не вимовляючи вголос.

Правило №3. Використовуйте Приват24, дотримуючись заходів безпеки.Заходьте в Інтернет-банк тільки з офіційних сайтів: www.privat24.ua або https://privatbank.ua Також Ваш пароль у Приват24 може бути запитаний під час реєстрації на державних сайтах (домен gov.ua) у разі небхідності підтвердження особи громадянина під час використання технології BankID.

Правило №4. Гарантуйте безпеку зберігання та використання ключів електронного цифрового підпису ( для бізнесу).

Правило №5. Ніколи не надавайте інформацію про свої картки третім особам, навіть якщо вони звертаються до Вас нібито від імені банку. ПриватБанк не телефонує і не надсилає повідомлень, щоб попросити клієнтів зазначити номер банківської картки, строк її дії, ПІН-код або CVV2-код картки, пароль у Приват24, а також паролі, що надходять в SMS.

Правило №6. Будьте пильні, якщо Вам приходить SMS невідомого авторства з проханням відправити отриманий код або дивний набір команд на інший номер. Швидше за все, це шахрайство. Не розголошуйте зміст отриманого Вами SMS-повідомлення іншим особам.

Правило №7. Під час оплати покупок в Інтернеті будьте обережні й не розголошуйте особисті дані. Під час оплати покупок в Інтернеті необхідно зазначати тільки номер картки, строк дії та CVV2-код. З метою безпеки ніколи не передавайте код CVV2 Вашої картки стороннім особам.

Правило №8. Використовуйте надійні паролі та нікому їх не передавайте. Надійний пароль- це такий, який важко вгадати, але легко запам’ятати.

Правило №9. Будьте завжди на зв’язку з ПриватБанком. Якщо Ви помітили підозрілі пристрої на банкоматі або у Вас виникли складнощі з проведенням операції по карті, повідомте про це будь-яким з указаних способів:
за телефоном 3700 ( з мобільного) або (056) 716 52 52 або відправивши SMS - повідомлення на номер +38 ( 092) 302 07 17.

Правило №10. Уважно огляньте банкомат перед використанням. Перевірте чи немає на банкоматі незвичних пристроїв ( шахраї найчастіше розміщують їх поряд з карткоприймачем або клавіатурою).

Якщо побачите сторонні пристрої на банкоматі - одразу телефонуйте на номер 3700.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У ПриватБанку просять волинян бути обережними*
30 січень, 2017, 14:10