У Ковелі відродять аптеку, де лікувалася родина Косачів

У Ковелі відродять аптеку, де лікувалася родина Косачів
У місті залізничників Ковелі відбувся конкурс на право оренди частини нежитлового приміщення на вулиці Незалежності, 89 під аптеку – відтепер сюди ходитимуть хворі городяни за дешевшими ліками.

Про це інформує прес-служба Ковельської міської ради.

Участь у конкурсі взяло п’ять підприємств, що займаються відповідним видом діяльності. Стартова щомісячна орендна плата сягала 2 тисячі 790 гривень. Переможець конкурсу запропонував 8 тисяч 510 гривень щомісячної орендної плати без врахування ПДВ та оплати комунальних послуг. Відтак, до міського бюджету протягом року надійде 112,5 тисяч гривень.

Ціни на лікарські засоби для ковельчан будуть доступними. Щонеділі для усіх покупців діятиме знижка 10% на лікарські засоби. Діятиме програма лояльності – покупці матимуть можливість отримати дисконтні картки зі знижкою 3%.

Орендарі планують також запровадити систему знижок для пільгових категорій громадян, зокрема 7% знижку для пенсіонерів.

У конкурсних умовах окремим пунктом також зазначено про підтримку аптечного музею. Тож орендар зобов’язується забезпечити його діяльність.

Нагадаємо, що аптека розташована на першому поверсі будівлі на вулиці Незалежності, 89, що є пам’яткою архітектури. Саме в цьому будинку у ХІХ столітті працював провізор Фрідріксон. На той час клієнтами знаного на всю округу фармацевта були відомі люди, зокрема, письменник і лікар Модест Левицький та родина Косачів. Тому закономірно, що саме тут - в приміщенні зі славним історичним минулим, і надалі буде розташована аптека.

До слова, приміщення цієї аптеки входить до переліку об’єктів, які не підлягають приватизації. Будівля і надалі залишатиметься в комунальній власності міста.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Ковелі відродять аптеку, де лікувалася родина Косачів
04 січень, 2012, 14:31