Волинські селяни протестують проти закриття лікарні

Волинські селяни протестують проти закриття лікарні
У селі Самари Ратнівського району селяни протестують проти закриття однієї із останніх дільничних лікарень.

Про це пише Наталія Малімон на шпальтах видання День.

У Самарах відбувся схід селян для обговорення ситуації, яка склалася з місцевою дільничною лікарнею. Напевне, це остання чи одна з останніх дільничних лікарень на Волині, які ще діють, бо кілька років тому обласна влада взяла курс на реорганізацію таких закладів в амбулаторії з денним стаціонаром.

Самарівська лікарня обслуговує не тільки мешканців кількох сіл, а й майже півсотні хуторів. Тут нарікають на погані дороги, велику віддаль до районного центру, на те, що у Самари просто не направляють лікарів, скоротили зарплату лаборанту. А отже, змушують людей погодитися із закриттям діючого ще тут стаціонарного відділення.

Проте селяни не хочуть залишатися без стаціонарного відділення. Відбулося вже кілька сходів селян, були делегації в ОДА і так далі.

Як каже самарівський сільський голова Микола Маргес, чиновники спираються на те, що лікарня вже сім років працює без ліцензії. Але вже три рази посилали документи на ліцензування у Київ,останній раз отримали погодження і в Луцьку, проте щоразу документи повертаються з відмовою.

Людей тривожить і доля лікарняного парку, від якого недалеко до самарівського озера. Земля біля нього коштує дорого, тому вже в селі ширяться чутки, що лікарню реорганізують, парк відберуть і продадуть.

Працівники стаціонарного відділення з Нового року виходять на роботу без зарплати, маючи надію отримати її після отриманого ліцензування.

Селяни на зборах постановили, аби влада зберегла цю дільничну лікарню, допомогла в отриманні ліцензії. Великі надії покладають на вибори голови об’єднаної територіальної громади, які вже призначені на 30 квітня. Центром громади стануть Самари. Після виборів громада зможе сама розпоряджатися своїми коштами і сподівається утримувати за них лікарню.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
портрет страшилки-міністрельші і помирайте! Лікарню їм подавай.
Відповісти
Стаття 49 Конституція України
Кожен має право на охорону здоров'я, медичну допомогу та медичне страхування.
Охорона здоров'я забезпечується державним фінансуванням відповідних соціально-економічних, медико-санітарних і оздоровчо-профілактичних програм.
Держава створює умови для ефективного і доступного для всіх громадян медичного обслуговування. У державних і комунальних закладах охорони здоров'я медична допомога надається безоплатно; існуюча мережа таких закладів не може бути скорочена. Держава сприяє розвиткові лікувальних закладів усіх форм власності.
Відповісти
Стаття 49 Конституція України
"існуюча мережа таких закладів не може бути скорочена"
Відповісти
Останні новини
Волинські селяни протестують проти закриття лікарні
30 січень, 2017, 15:20