Чиновника звинувачують у земельному дерибані на суму понад 100 тисяч

Чиновника звинувачують у земельному дерибані на суму понад 100 тисяч
Прокуратурою Камінь-Каширського району направлено до суду кримінальну справу щодо начальника відділу земельних ресурсів Камінь-Каширської міської ради.

Про це повідомили у прес-службі волинської прокуратури.

Посадовцю інкриміновано зловживання службовим становищем та службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки.

Досудовим слідством встановлено, що він діяв у інтересах місцевого виробничого кооперативу. У січні 2009 року начальник відділу земельних ресурсів міськради умисно занизив нормативно-грошову оцінку земельної ділянки площею 1,4 га, яка передавалася цьому кооперативу в оренду для будівництва торгового центру.

Злочинні дії посадовця призвели до укладення Камінь-Каширською міською радою і виробничим кооперативом договору оренди земельної ділянки із заниженою орендною платою та спричинили громаді міста збитки в сумі 125 884 грн.
Наразі начальника відділу земельних ресурсів міськради відсторонено від займаної посади.

У ході досудового слідства забезпечено повне відшкодування завданих територіальній громаді збитків.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ще один "козел-відпущення". А де була податкова, прямий обов'язок якої нараховувати обов'язкові платежі до бюджету? Де був районний відділ зем. ресурсів із довідкою про нормативну оцінку?
Відповісти
цей козел відпущення добре бабла заробив, чого його жалієте?)))
Відповісти
У вересні цього року на сесії Камінь-Каширської міськради фактичний власник цього кооперативу Анатолій Сверба домігся, щоб сесія міськради дала дозвіл на проведення експертної оцінки цих 1,4 га земельної ділянки під цим виробничим кооперативом .З другої сесії , яка збиралась саме для цього , депутати дали цей дозвіл , прийнявши відповідне рішення . Як це було досягнуто ? До багатьох депутатів приходила дружина цього начальника відділу земельних ресурсів Камінь-Каширської міської ради ВЕЛИЧКА ВОЛОДИМИРА КАРПОВИЧА і слізно просила проголосувати за цей дозвіл .Бо нібито таким чином можливо врятувати її чоловіка від тюрми . Виникає питання:невже цей йолоп ГОРЕ-ЗЕМЛЕМІР ВЕЛИЧКО не знав про можливі(нинішні) наслідки , коли провертав цю темну оборудку? Думав тілько про грошики в своїй кишені?
Тепер про районний відділ земельних ресурсів .Начальниця Камінь-Каширського відділу земельних ресурсів -- Сус Світлана Петрівна .Це дружина голови Камінь-Каширської райради Суса Віктора Івановича .Питання ще є, яким боком тут районний відділ зем.ресурсів ? Як тільки влітку ця історія почалась , з того відділу відразу ж за власним бажанням звільнились двоє провідних спеціалістів --- юристи по земельних питаннях .Інакше б їх зробили "крайніми" чи "цапами-відбувайлами" в цій справі .
Ще було б дууже добре , якби "загребли" чи хоч "взяли за с..ку" і тих депутатів міськради , які дружно підтримували тоді в 2009 році цю справу , і зараз "відмазували" Величка та сприяли Анатолію Свербі в подальшому дерибані Камінь-Каширської землі
Відповісти
Районний відділ самим прямим "боком" тут, бо тільки районний відділ надає довідку (витяг з технічної документації) про нормативну грошову оцінку земельної ділянки, а податкова нараховує податок або орендну плату (згідно Податкового кодексу)
Відповісти
Камінь-Каширський - місто маленьке, всі один одного знають. Ось вам невеликий алгоритм, як заробити грошенят у цьому маленькому місті:
Крок 1.
Пан Сверба бере в оренду земельну ділянку під будівництво Пасажу. За участі пана Величка робиться неправильна оцінка вартості землі.
Крок 2.
Будується пасаж за гроші підприємців, що сподіваються отримати там торгові точки.
Крок 3.
Пасаж збудовано, підприємці беруть в оренду торгові точки і платять бабло тому ж Свербі.
Крок 4.
Сверба пропонує міськраді викупити пасаж, але його посилають на йух.
Крок 5.
Виявляється РАПТОМ, що оцінка землі зроблена неправильно. Величку світить 7 років із конфіскацією.
Крок 5.
Сверба пропонує компенсувати розмір завданих збитків, якщо йому дозволять викупити Пасаж. Жінка Величка бігає і просить депутатів пожаліти бідолашного чоловіка. І взагалі депутатів міськради "обробляють" усіма можливими способами.
Крок 6.
Міська рада дає згоду (серце не камінь). Сверба вносить необхідну суму, зібрану з тих же підприємців, тоді купує Пасаж.
Крок 7.
Величко отримує 2 роки з відстрочкою на 1 рік.

Хто що в результаті має:
1. Свербі нахаляву дістається пасаж.
2. Величко має двоповерхову хату і легкий переляк.
3. Що мають міський голова Бондар, його заступник Шворак та зацікавлені депутати міськ ради - одному Богу відомо.
4. В наступному році міський бюджет недоотримує значну суму, яка раніше поступала від оренди Пасажу. Зате цього року бюджет бадьоро перевиконано!
5. Фактично весь банкет оплатили підприємці з Пасажу.
6. За що отримують зарплату в прокуратурі - це питання віку!
7. Величко зараз перебуває у фіктивній відпустці уже за рахунок 2014 року (!!!). Коли річний термін мине, він спокійно повернеться до роботи білим і пухнастим.
Амінь.
Відповісти
В цій справі замішаний не він один . Фактичним керівником цього місцевого торгово-виробничого кооперативу"Пасаж" є місцевий так званий підприємець Анатолій Сверба . Він також є депутатом тої ж Камінь-Каширської міськради від УНП . Від тої ж УНП обирався і нинішній мер Василь Бондар . Те , що Бондар і Сверба пов'язані в цій справі з Величком не розуміє лише незнаючий. Містом (вірніше міськими грошима) керує Сверба ,а не міський голова Василь Бондар , він тут як лялька-маріонетка , яку смикає за ниточки Сверба .
Очевидно , що це остання каденція Бондаря (як кажуть "остання паша") . Зате на цю каденцію Бондар перся з усіх можливостей! намагався обиратись навіть не від "рідної" УНП , а й від місцевої Свободи . Та його звідти послали , і правильно зробили!
А Величка від зони Сверба із Бондарем відмазали дуже просто. Спочатку через слізні прохання та інші методи впливу на міських депутатів було дозволено зробити нову експертну оцінку цієї земельної ділянки під "Пасажем" . А потім цю ж земельну ділянку на сесії міськради було продано цьому кооперативу (фактично Свербі)і цими грошима покрито збитки , завдані державі у розмірі 125 884 грн.
Бондар і Сверба відмазали Величка, зараз через рік він знову буде в тій же міськраді !
А двоповерховий будиночок Величка по вул. Дорошенка в Камені-Каширському ніхто так і не конфіскував! А дружина Величка так ходила по депутатах міськради , так побивалась і слізно просила їх (лохів!) врятувати її "бідного" чоловіка від тюрми та двоповерхову віллу від конфіскації!
Відповісти
Останні новини
Чиновника звинувачують у земельному дерибані на суму понад 100 тисяч
25 жовтень, 2012, 16:22