Луцький депутат провів відкритий урок у школі

Луцький депутат провів відкритий урок у школі
Школярі Луцького НВК гімназії №14 ім. Василя Сухомлинського запросили до себе на урок депутата Луцької міської ради Микола Яручика.

Учні хотіли почути від депутата про те, як влаштоване місцеве самоврядування, та як воно – бути депутатом. Зустріч відбулась в понеділок, 30 січня.

Виявляється, що зараз з предмету правознавство учні проходять тему місцеве самоврядування, а відтак вирішили, що краще засвоїти цю тему можна лише на практиці. А тому й вирішили покликали до себе в гості депутата від округу Миколу Яручика.




Зокрема десятикласники цікавились чому Микола Яручик вирішив стати депутатом і з чого починав.




А тому він розповів про те, як після школи через скрутне становище змушений був піти з дому та жити в гуртожитку. Паралельно Микола Яручик влаштувався на роботу і здобував вищу педагогічну освіту. А згодом йому вдалось започаткувати свою справу, яку він за 15 років розвинув у досить таки не поганий бізнес.



Згодом започаткував благодійний фонд, проте допомогти усім, хто звертався не міг, позаяк не мав доступу до бюджету чи інших можливостей, а відтак вирішив піти у депутати.



Дуже цікавило школярів й питання зарплати Миколи Яручика як депутати. Учні були дуже здивовані, коли зрозуміли, що депутати працюють не отримують зарплатню за свою роботу в раді.


Також діти запитували чи є у Луцькраді корупція, на що Микола Яручик відповів, що точно сказати не може, хоча певні підозри має.

Водночас він закликав дітей не боятись допомагати один одному і навіть незнайомим людям.

«Найкраща подяка – це не гроші якісь, не привілегії. Найкраща подяка за виконану роботу – це вдячність людей, для яких ми це робимо», - наголосив депутат.

Наостанок він залишив дітям свій контактний телефон.



А уже після лекції в коридорі школи до Миколи Яручика підбіг один з учнів та запитав чи можна якось вирішити питання з ремонтом дороги. Мовляв, по вулиці Леонтовича дорога в жахливому стані, а люди не можуть самі профінансувати її ремонт, а тому їм треба допомогти.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
нормально Колька молодець!
Відповісти
Цілий рік команда Сільського Ревізора мандрувала по найвіддаленішим куточкам аграрної України, щоб пересвідчитися: село жило, живе та буде жити. Тепер настав час запросити героїв наших ревізій на червону доріжку! Візьміть участь голосуванні та оберіть Село Року 2016! SilskiyRevizor.com
Відповісти
Останні новини
Луцький депутат провів відкритий урок у школі
30 січень, 2017, 16:55