Дитсадки в Луцьку – переповнені

Дитсадки в Луцьку – переповнені
Луцькі дитсадочки – переповнені, тож кільком тисячам маленьких лучан доводиться практично тіснитись.

Про це пише Четверта влада.

Нещодавно управління освіти Луцької міськради запевняло, що місць у садочках міста достатньо. Насправді ж виявилося, що кількість дітей у багатьох луцьких дитсадках значно більша за кількість місць.

Кількість місць та кількість дітей, наведені у таблиці, станом на 2017 рік:

Нагадаємо, спеціаліст управління освіти міськради Валентина Гдира пояснювала, що найбільша потреба у дошкільних закладах та найбільша кількість дітей – у центрі міста. За словами чиновниці, місто потребує ще хоча б два дошкільних заклади, аби забезпечити потребу лучан у дошкільній освіті.

Отримати коментар із цього приводу у Гдири журналістам не вдалося. Тож розпитати про кількість місць та кількість дітей спробували в її керівника, який теж був небагатослівним. За словами начальника управління освіти Луцької міської ради Олега Гребенюка, така кількість дітей свідчить про переповнення дошкільних закладів.

«На сьогодні ситуація така, що потребує відкриття додаткових садочків, що і робиться кожного року. В цьому році плануємо ввести в дію ще один садочок. Але тут є також свої нюанси. Справа в тому, що є списочний склад і реальна явка дітей. Ще є більше 300 дітей, яких батьки не віддали в школу, а мали б віддати в перший клас. І тому близько 300 місць зайнято. Тут є багато нюансів і вони потребують окремого розгляду», - пояснив Гребенюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Може гребенюк ще має рішати колі дітей віддавати в школу? Цирк. Є різні дітки . Комусь в 6 ще зарано, а закон дозволяє і в 7. Що скоро "у всіх садочках луцька ходитиме бабай з вусами і виганятиме тих кому 6"
Відповісти
ще нічого, зараз і так, багато людей з приміських сіл водять своїх дітей у садочки Луцька, хоч для того щоб дитину взяли - доводиться "постаратись". а уявіть собі, що буде коли приєднається Прилуцьке,Жидичин...
Відповісти