На Волині спортивні товариства хочуть «під крило» облради

На Волині спортивні товариства хочуть «під крило» облради
На Волині фізкультурно-спортивні товариства готові передати свої майнові комплекси у комунальну власність обласної ради, аби отримувати фінансування. Проте, поки немає механізму передачі, представники товариств просять виділити кошти принаймні на перший квартал 2017 року.

Про це йшлося 31 січня під час засідання постійної комісії Волиньради з питань бюджету, фінансів та цінової політики.

Депутат облради В’ячеслав Рубльов повідомив, що має інформацію про те, що фізкультурно-спортивні товариства готові передавати своє майно у комунальну власність Волиньради. Зокрема, йшлося про ФСТ «Динамо», «Колос» та інші товариства. Він нагадав, що минулоріч ФСТ фінансували з обласного бюджету, а переговори щодо передачі на її баланс майна не увінчалися успіхом. Попри те, треба підтримувати спорт, тож, кошти виділяли.

Перший заступник керівника ФСТ «Динамо» Василь Авраменко зазначив, що представники товариств мають бути певні, що, взявши на баланс майно, товариства не залишать ні з чим. Окрім того, не існує механізму такої передачі в обласну комунальну власність. Тож, юридичний відділ має розробити механізм такої передачі, аби її можна було здійснити.

Голова Волинської обласної держадміністарції Володимир Гунчик зауважив, що бажання ФСТ – вже великий крок, адже переговори, які вели раніше, закінчувалися категоричним «ні». Тому зараз необхідно проаналізувати майно та розробити механізм передачі.

Аби підтримати товариства та спонукати їх до співпраці, з обласного бюджету пропонуватимуть виділити кошти для фінансування їх діяльності у першому кварталі 2017 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якого дідька депутат Рубльов пхає свого носа у це питання??? Ще й цю сферу розвалити хоче? Куди керівництво УКРОПу дивиться?
Відповісти