Яку допомогу отримали бійці АТО на Волині

Яку допомогу отримали бійці АТО на Волині
На Волині зареєстрували понад 7,5 тисячі учасників АТО, яким встановлено статус учасника бойових дій. Серед соціальної допомоги, яку надавали, було таке: одноразові грошові виплати, санаторно-курортні путівки, компенсація коштів за доїзд в медустанови та виділяли кошти на житло.

Про це йшлося під час розширеного засідання колегії соціального захисту облдержадміністрації 31 січня, - повідомляє інформагентство Волинські Новини.

Як розказала директор департаменту соціального захисту населення ОДА Оксана Гобод, станом на 1 січня на обліку є 7 602 учасники антитерористичної операції, яким встановили статус учасника бойових дій і які мають право на пільги.

«Торік у нас були новації, зокрема, вперше виплатили допомогу учасникам АТО, які отримали легкі та середні ушкодження. Так, згідно із заходами програми для надання матеріальної допомоги учасникам антитерористичної операції, які опинились у складних життєвих обставинах, торік надали допомогу 276 учасникам АТО та їх сім’ям на загальну суму 426,5 тисяч гривень», - доповіла Гобод.

Також вона звітувала, що впродовж 2016 року оздоровили 357 учасників АТО. Охочих оздоровитися на січень 2017-й – 1181 осіб.

Зі слів Оксани Гобод, впродовж 2016 року вдалося покращити ситуацію із житлом для сімей загиблих воїнів.

«Як не прикро, але Волинь понесла непоправні втрати - кількість військових, які загинули під час проведення АТО становить 181 особа. Так, у 2016 році для області передбачили субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво та придбання житла тим, хто потребував поліпшення житлових умов. Фінансову допомогу давали сім'ям загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції. Також гроші надали й інвалідам І-ІІ групи з числа військовослужбовців, які брали безпосередню участь в АТО. Так, 25,31 мільйона гривень компенсації для придбання житла надали 37 сім’ям загиблих та інвалідам. Також на суму 1,6 мільйона гривень купили торік дві квартири воїнам АТО, в яких відсутні нижні кінцівки», - розповіла Гобод.

Крім цього, повідомила чиновниця, що учасникам АТО відшкодували в 2016 році витрати на проїзд до реабілітаційних установ і назад.

Також під час колегії повідомили, що із загального числа демобілізованих учасників АТО у 2016 році повернулись на попереднє місце роботи 559 осіб. Працевлаштували на нове робоче місце 160 осіб, безробітних – 1574 воїнів АТО.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нічого не отримав. ((Сам вже інвалід 3групи ізза ато. Кажуть землі немає а на квартиру і не надійся. Щоб оформити пенсію потрібно 7 кругів б'юрекратії пройти. Одна пільга це на маршрутці по місту проїхатися
Відповісти
Останні новини
Яку допомогу отримали бійці АТО на Волині
31 січень, 2017, 16:34