В атмосфері Сонця з’явилася величезна діра

В атмосфері Сонця з’явилася величезна діра
З величезної діри, яка утворилася в атмосфері Сонця, у бік Землі спрямовується потік сонячного вітру.

Обсерваторія динаміки Сонця НАСА опублікувала знімок, де зображена структура, яка тягнеться більш ніж на половину поверхні Сонця,- пише Експрес.

Це явище - так звані корональні діри - ділянка, де відкривається магнітне поле Сонця, що дозволяє сонячному вітру вирватися назовні. Космічному апарату НАСА «СТЕРЕО» нещодавно вдалося взяти проби потоку, що випромінюється з цієї діри.

Примітно, що швидкість потоку була надзвичайно висока і становила 750 кілометрів в секунду. Вчені вважають, що такий потужний потік з великою ймовірністю викличе арктичні полярні сяйва.

Передбачається, що сонячний вітер досягне Землі до 1 лютого. Хоча дійство може розігратися і до того, як потік добереться до нашої планети.

Метеорологи Національного управління океанічних і атмосферних досліджень заявили, що ймовірність виникнення геомагнітних бур дорівнює 65 відсотків вже 31 січня, в той момент, коли Земля перетинає область геліосферного струмового шару. Багато хто не чув про те, чим є геліосферний струмовий шар, хоча це одне з найбільших явищ в Сонячній системі: велика багатоступенева система електричних струмів, що має форму балетної пачки.

Земля періодично потрапляє під вплив цієї ділянки і виходить з нього. Ці переходи називаються «межі секторів сонячних переходів», і можуть бути причиною виникнення масштабних сяйв.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В атмосфері Сонця з’явилася величезна діра
31 січень, 2017, 23:06