У Луцьку виявили обрізані гривні з «ДНР»

У Луцьку виявили обрізані гривні з «ДНР»
У Луцьку виявили підроблену купюру, номіналом «20 гривень», обрізану з одного боку.

Про це на своїй сторінці в ФБ повідомив луцький майстер музикальних інструментів Віктор Іщук,- пише Волинь24.

«Любі друзі, бережіться, сьогодні мені в руки попала ДНРІВСЬКА КУПЮРА. Зрозумів тільки тоді, коли в ай-бокс пхав», - йдеться у дописі.

Нагадаємо, рік тому у січні в Ізмаїлі, Одеської області з'явилися українські гривні зі штампами терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР», що окупували частину Донбасу.

«Можуть зустрічатися мічені купюри. Найчастіше номіналом 20 грн. Характерна особливість мічених гривень – один край забарвлений в який-небудь колір, найчастіше синій: такі купюри не приймуть ні в магазинах, ні в банках», - про це повідомляла Маркет корупція з посиланням на місцеве видання «БІ».

Саме таку купюру виявив і лучанин.

«Номер є, край фарбований, відрізаний», - розповів Віктор.
Нагадаємо, такі купюри належить принести до відділенні Нацбанку, де зроблять відповідну експертизу і вилучать її, як неплатіжну.

Довідково: На самому початку конфлікту на Донбасі терористи вкрали гроші зі сховищ банків Луганщини та Донеччини. Тоді НБУ доповнив Інструкцію з організації роботи банківської системи в режимі НС. Банкірам дозволили знищувати або пошкоджувати гроші спеціальною фарбою або хімічним розчином у ситуаціях, коли їх неможливо вивезти. Це зробили, щоб мічені банкноти, що потрапили до рук терористів, згодом не спробували обміняти на справжні.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Украли деньги с банков или не украли - это проблема не народа, а - банковская проблема. Повреждённые купюры (порезаные, покрашеные и т.п.) подлежат замене(!!!), изъятию из оборота с последующим уничтожением.
Відповісти