Кандидат у нардепи подав до суду на найбільшу газету Волині

Кандидат у нардепи подав до суду на найбільшу газету Волині
Кандидат у від Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Петро Кравчук подав позов до суду на редакцію газети «Волинь-нова», яка відмовилася публікувати матеріали про нього згідно договору.

Про це 25 жовтня повідомила прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області Марія Доманська.

25 жовтня, кандидат у народні депутати по виборчому округу № 22 Петро Кравчук подав адміністративний позов на редакцію найбільшої газети області «Волинь-нова». Як повідомив ОПОРІ довірена особа кандидата Юрій Королюк, газета порушила умови договору, а саме – не опублікувала статтю від назвою «Петро Кравчук: «Швейцарський олігарх з усієї сили пнеться у владу, щоб примножити свої статки за рахунок лучан».

«Ми уклали договір з газетою «Волинь-нова». Вони виставили нам рахунок-фактуру. Сума досить значна. Там, якщо по пам’яті не помиляюся, біля 22 тисяч гривень. Вони мали надрукувати два матеріали сьогодні, в четверговому номері, і завтра в п’ятничному. В понеділок, коли я приїхав у редакцію, мені сказали, що все нормально. Потім проходить буквально 2-3 години і дзвінок від начальника відділу маркетингу і реклами Сергія Бороха. В усній формі він мені говорить: «Наш редактор Олександр Згоранець прочитав матеріал, який ви надали. (А це інтерв’ю Петра Кравчука) Ми його публікувати не будемо». Я кажу «добре, яка причина». У відповідь: «причина в тому, що ви критикуєте Палицю, ви критикуєте ЗМІ». Я кажу йому: «ви розумієте, що це можна кваліфікувати лише одним чином – як вияв цензури?» Тому що я сам юрист за освітою і ми тут перевіряємо матеріали на відповідність нормам чинного законодавства, як це прописано в Законі «Про вибори народних депутатів України», - каже Королюк.

Представник кандидата попрохав, щоб редакція надала обґрунтовану офіційну відповідь. У цьому йому відмовили. Потім штаб кандидата уже звернувся з листом на ім’я головного редактора газети, щоправда, відповідь ніяка не надійшла.

Таким чином штаб Кравчука подав адміністративний позов з двома вимогами: визнати дії редакції незаконними і зобов’язати газету опублікувати інтерв’ю Петра Кравчука.

У самій же редакції готові захищати свої інтереси. За словами головного редактора газети «Волинь-нова» Олександра Згоранця умови договору газета виконала всі. А не опублікували саме той матеріал тому, що редакцію не влаштовує те, що у тексті наявні образливі висловлювання щодо ЗМІ та декотрі фрази спонукають до розпалювання міжнаціональної ворожнечі і, це суперечить законодавству України. «Визволити Україну від окупантів» - це не заклик до насильства?», - каже редактор.

За відомостями Олександра Згоранця представники Кравчука близько 12.30 дня, 24 жовтня, принесли йому лист-звернення, в якому вимагали негайного отримання відповіді, о 13.00, та перечислення коштів у розмірі 12 120 гривень того ж дня до 15.00. Щоправда, у листі не було вказано зворотньої адреси. Також, як пояснив ОПОРі юрист газети Василь Нагорний, між редакцією та Кравчуком був підписаний типовий договір про надання платних послуг. Втім, до договору завше додається додаток у вигляді медіа-плану, де сторони узгоджують, що буде опубліковано та коли. За словами юриста, штабісти Кравчука такого плану не узгодили та й не підписували його, тобто не було обумовлено, які саме статті повинні бути опубліковані на шпальтах газети. Мовляв, без додатку договір не є дійсним.

«В нас в договорі передбачено, що навіть якщо частина тексту не відповідає вимогам законодавства, то ми маємо право відмовити у публікації», - додав Нагорний.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Волинь усе друкує, якщо критика аргументована і нікого безпідставно не звинувачує. Якщо ж там без фактів бурду пишуть, то редактор правильно робить. Підтримую Згоранця.
Відповісти
ну, хто більше платить, то й і танцює Згоранця)))
Відповісти
А ви почитайте що пишуть штабісти Палиці про інших кандидатів.І їм все сходить з рук.Один еврей скупив собі ціле місто українців.Шестеркою при ньому працює С.Є.Кравчук зам Романюка з міської ради.Романюк коли Палицю бачить таке враження що зараз руку цілувати тому побіжить:)Сьогодні ранком в себе в скринці знайшла листок від ніби-то якогось центру українського моніторингу.Там пишуть,що якби вибори були вже сьогодні,то Палиця переміг би з результатом 52%.При цому ні контактної інформації ні якихось інших відомостей про того,хто ці листівки розповсюджує немає.Як ви думаєте,хто ці листівки людям підкидає?:)))
Відповісти
Дуже вже хоче стати волинським Гонгадзе
Відповісти
Ще не так давно Згоранець "скромно" порівняв себе з Гонгадзе. Невже Гія був таким же "пацифістом"-махатмаганді, як цей новоспечений головний редактор без журналістської освіти? Заклик «Визволити Україну від окупантів» - це заклик до насильства?! Напевно, випускник В.-Волинського педучилища Згоранець недосконало вчив мовознавство. Де тут зброя? Де війна? З таким же успіхом Згоранець може звинуватити в насильстві рекламодавця, який продає "зброю" проти колорадських жуків. Невтішний висновок напрошується сам по собі: з приходом цього чоловіка на посаду очільника "Волині" газета стала деградувати, зникли гострі журналістські розслідування, на сторінках переважає нікому не потрібна політична тріскотня та передруки з інтернету. Все це ганьбить память його великих попередників-професіоналів - журналістів з Великої літери.
Відповісти
реклама засобів труїння колорадського жука за останнім рішенням суду прирівняна до закликів повалення конституційного ладу америки та сепаратизму і дискримінаці з боку українських дачників штату колорадо.
Відповісти
Сьогодні Кравчук програв суд газеті "Волинь".
Відповісти
Кравчуку на суди треба наймати перекладача. Він сам нічого не скаже. Хіба що з записки.
Відповісти
Останні новини
Кандидат у нардепи подав до суду на найбільшу газету Волині
26 жовтень, 2012, 10:12