Волинських атошників запросили у Польщу на навчання

Волинських атошників запросили у Польщу на навчання
Днями в Інтеграційному центрі «Замлиння», що у Любомльському районі, відбувся Міжнародний агрофорум «Аграрії – потенціал України. Вектор на експорт». Волинських учасників АТО на другий модуль навчання запросили у Польщу.

Форум на Волині є першим етапом комплексної агропрограми для учасників АТО, – йдеться в повідомленні організаторів.

Група була відібрана із 9 районів Волинської області шляхом анкетування, адже перевага надавалася хлопцям, які мають досвід у сільському господарстві, або мають землю та хочуть на ній працювати. Метою проведення форуму є допомога у соціальній адаптації та працевлаштуванні учасників АТО, а особливо – надання представникам кризової групи можливості не лише реалізуватись в агросекторі України, а й відкрити потенційні коридори для виходу на міжнародні ринки.

Організаторами заходу є Генеральне консульство Республіки Польща, Інтеграційний центр «Замлиння», БОБФ «Вектор соціальної ініціативи» (БФ «ВСІ»).

Гостей у обійстях центру радо приймав його господар, отець Ян Бурас, який дуже привітно та з великим теплом поставився до учасників, усі 5 днів пригощав смачною кухнею, організовував незабутнє дозвілля для хлопців, учасників АТО.

У програмі форуму були проведені реабілітаційні вечори, організовано цікаве дозвілля, іпотерапія.

У перший день агрофоруму виступили представники Любомльської РДА та Любомльського центру зайнятості з інформацією про державні програми на 2017 рік у агросфері.

П’ятиденна програма форуму була організована таким чином, щоб учасники могли отримати повну картину та власне уявлення про роботу та заробіток у аграрному секторі. Тому під час другого дня виступили спеціалісти з великим досвідом та з практичними порадами для учасників.

Голова Асоціації фермерів та землевласників Рожищенського району Руслан Хомич розповідав про важливість сільськогосподарських кооперативів та сучасні можливості вирощування сільськогосподарських культур.

Допомогти вдосконалити навички аграрного підприємництва для атовців взялися Віталій Захарчук і Назар Ющук (ТзОВ «ІнвітаФрост»,ТзОВ «Нерсіс»). Спікери ділилися надзвичайно цінною інформацією про майбутні тенденції на ринку, про сучасні вимоги та види сільськогосподарської продукції, та про ті сорти, які потрібно вирощувати для можливості подальшої реалізації.

Віктор Ольшевський, голова Снітківської сільської ради Вінницької області, ділився власним досвідом – як на базі села можна створити потужне кооперативне середовище, яке дасть змогу залучати інвестиції, адже саме він зміг на 650 жителів за короткий термін відшукати інвестора на 25 мільйонів гривень. Також він пропонував готові бізнес-плани по сушінню, показував цікаві майстер-класи, розповідав корисну інформацію про те, як навчитись заробляти на сільськогосподарській продукції, будучи сільським жителем.

Завершився даний агрофорум круглим столом, на який завітали гості з Республіки Польща Анджей Граджюк (Президент групи виробників с.-г. продукції «KalGroup» та Малгожата Нужинська (презес центру зайнятості у Любліні та член Клубу Бізнесу) та віце-консул генерального консульства республіки Польща у Луцьку Марек Запур.

Було піднято багато цікавих тем щодо міжнародного співробітництва, говорили про потенційні можливості України як майбутньої аграрної держави та слухали рекомендації польських спеціалістів як тих, хто досягнув уже надзвичайно високих результатів у агросекторі та вийшов на світові ринки.

Надзвичайно приємною нагородою за активність учасників та їхнє бажання розвиватись у напрямку вирощування сільськогосподарських культур було запрошення віце-консула Марека Запура відвідати підприємства Польщі та пройти там відповідне навчання.

Другий модуль агрофоруму відбуватиметься на базі польського сільськогосподарського підприємства у Польщі уже наприкінці лютого.














Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинських атошників запросили у Польщу на навчання
01 лютий, 2017, 14:23