Профспілка гірників позивається до «Волиньвугілля»

Профспілка гірників позивається до «Волиньвугілля»
Незалежна профспілка гірників України подала до суду на ДП «Волиньвугілля» та виконувача обов’язків гендиректора.

Підставою для позову стали відмови у наданні шахтарям інформації про господарську діяльність підприємства, - повідомляє прес-служба профспілки.

«Попередні перевірки діяльності ДП «Волиньвугілля» виявили порушення на майже 50 мільйонів гривень. Ми вважаємо, що розкрадання може продовжуватися і при нинішньому некомпетентному керівництві. Аби це перевірити, запросили відповідні документи. Та нам їх, в порушення закону, не надали. Значить, є що приховувати! Окрім цього, до нас знову надходить інформація про нові системи «відкатів» та закупівлі продукції за завищеними цінами», – заявив голова первинної профспілкової організації Незалежної профспілки гірників України відокремленого підрозділу «Шахта «Бужанська» Богдан Макарчук.

Зокрема у позові йдеться про те, що профспілка звернулася до тимчасового виконувача обов’язків гендиректора Олександра Зоріна з письмовою заявою про надання копій журналів реєстрації договорів та самих договорів за період із1 вересня 2016 року донині. Натомість гірникам відмовили у задоволенні заявлених вимог. Мовляв, до обов’язків профспілкової організації не входить перевірка господарської діяльності підприємства, а закон забороняє втручатися у діяльність організацій роботодавців, їх об’єднань.

Відмовили шахтарям і у інформації про надання списку дебіторів підприємства станом на 17 жовтня 2016 року та інформації з підтверджуючими документами про проведену роботу з погашення дебіторської заборгованості.

У профспілці вважають усі відмови незаконними.

Суд розпочав провадження за позовом організації.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.