Штурм Авдіївки почався після перемовин Трампа з Путіним, - західні ЗМІ

Штурм Авдіївки почався після перемовин Трампа з Путіним, - західні ЗМІ
Закордонні ЗМІ звернули увагу на загострення ситуації на сході Україні, пов’язуючи бойові дії в Авдіївці з прізвищами президента США Дональда Трампа та президента Російської Федерації Володимира Путіна.

Зокрема, журналісти Washington Post наголошують, що бої в Авдіївці почалися після телефонної розмови Д.Трампа та В.Путіна, під час якої вони обговорювали конфлікт в Україні, - пише УНН.

Зазначається, що загострення на сході України може стати «першою перевіркою здатності президента Д.Трампа вести переговори з Кремлем щодо складного конфлікту».

«Кремль може вважати перемовини кращим способом досягнення бажаного, а саме скасування санкцій, введених після анексії Криму, а також визнання Росії великою державою, яка може домінувати у сфері впливу, що включає Україну», - пише видання.

New York Times зазначає, що загострення ситуації на сході України «може ускладнити намагання Америки поліпшити відносини з Росією».
«Армія США допомагає тренувати і оснащувати українських солдатів, які борються проти підтримуваних Росією сепаратистів у двох східних областях України, у єдиній на сьогодні активній війні в Європі», - нагадує газета.

Натомість видання Newsweek розмістило статтю під заголовком «Поки Трамп бариться, Путін роздмухує війну в Україні».

«Атаки, які мали місце в неділю та понеділок, важливі з точки зору сплеску на фоні типового рівня військових дій, але не надзвичайні. Це лише найсвіжіша глава в циклічній схемі безкінечних спалахів і згасань військових дій, яка стала притаманною війні в Україні», - йдеться у статті.

Видання наголошує, що за підрахунками українських військових і незалежних джерел, російсько-сепаратистські сили на Донбасі представлені 40 тисячами проросійських сепаратистів і близько 5 тисячами солдатів регулярної армії Росії. При цьому Росія продовжує постачати в окуповані території зброю, набої, війська і фінанси, що, попри заперечення Росії, підтверджують численні незалежні звіти, не тільки України і НАТО, додає видання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Штурм Авдіївки почався після перемовин Трампа з Путіним, - західні ЗМІ
02 лютий, 2017, 03:19