Волинські депутати «пропісочили» Гунчика

Волинські депутати «пропісочили» Гунчика
Депутати Волинської облради заслухали звіт про роботу голови ОДА Володимира Гунчика, а також висловили йому чимало питань і претензій щодо бюджету, автобусів та іншого.

Очільник ОДА Володимир Гунчик доповів про основні напрямки роботи установи, проте відзначив, що у короткому виступі на сесії не може розповісти про всі важливі аспекти. Почитати його повний звіт ви можна за посиланням.

У відповідь на запитання депутатів Гунчик розповів про проведення повної інвентаризації земель області та залучення в результаті 400 мільйонів гривень, а також погодження сільськими радами розподілу земель навіть поза їх межами.

Анатолій Вітів розкритикував голову ОДА за те, що депутатський корпус повністю усунутий від розподілу автобусів, а один із районів – Іваничівський – нібито дискримінують, бо там «не закривають школи».

Натомість Гунчик визнав, що виділяти автобуси не можна було на ті райони, де не відбувається оптимізація шкіл. Проте 21 мільйон гривень на автобуси таки зможуть розподілити без прив’язок до оптимізацію, – відзначає Гунчик. А ще 14 автобусів планують компенсувати за ті, які мобілізували у 2014 році. Отож, за його словами, загалом на Волині планують залучити 50 нових шкільних автобусів.

Голова ОДА додав, що на Волині купили дорожчі шкільні автобуси, ніж на Івано-Франківщині, бо це були автобуси класу «Євро-5» довжиною 8 метрів. Тому, мовляв, вибрали «Богдани», а не російські «ПАЗи» довжиною 6,4 метра та класу «Євро-3».

Також депутати облради запитували Гунчика про проблему санвузлів у школах – у 70 школах діти змушені ходити у туалет на вулицю, повернення 21 мільйона гривень у держбюджет через неосвоєння, проблеми ковельської «залізничної» лікарні, недоліки у процесі створення об’єднаних громад, «слабку» роботу щодо написання грантових проектів, статус національного парку «Цуманська пуща», незаконні вирубки лісу, дисципліну виконання депутатських запитів, фінансування програми «Волинькард», аудит медзакладів тощо.

У підсумку рішення про визнання роботи голови ОДА задовільною підтримали лише 24 депутати із 64.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Панове журналісти у нас 64 депутати в облраді, а не 80...
Відповісти
і що знову Головний еколог як завжди ......ой Тимощук ой да молодець...видно гарно попрацювала в Обласній раді щоб здати свого друга ай да лисиця от тільки цікаво чому він до цього часу не зрозумів що не люди а -ВОНА ВОНА його здасть так як Самосика так як Романюка
Відповісти
самий гірший голова адміністраціі.
Відповісти
Недалекі журналісти на пості: 23 за, і 64 всього. Вигоніть недоумків нарешті. Так як і 8 госпітальних округів, а не 6. Втомило це чесне подання інформації.
Відповісти
Останні новини
Волинські депутати «пропісочили» Гунчика
02 лютий, 2017, 14:22