Проїзд у маршрутках за 5 гривень: перевізників просять не розкатувати губу

Проїзд у маршрутках за 5 гривень: перевізників просять не розкатувати губу
Економічного обґрунтування для підвищення ціни на проїзд більше, ніж до 4 гривень, - нема.

Про це у програмі «Влада громади» на телеканалі «Нова Волинь» розповів виконувач обов’язків голови Волинського територіального управління Антимонопольного комітету України Сергій Луговий, - інформує Конкурент.

Як повідомив Луговий, востаннє тариф у Луцьку підвищували в лютому 2015 року до 3 гривень для дорослих, а для дітей до 14-ти років залишили ціну в 1 гривню. Зараз у проекті рішення виконкому про підвищення ціни на квитки у маршрутках закладено тариф у 4 гривні для дорослих і 2 гривні для дітей.

Зі слів Лугового, АМКУ і його територіальні відділення мають повноваження погоджувати проекти рішень про встановлення таких тарифів: не сам обсяг тарифу, а порядок його формування.

«У складі тарифу найбільші витрати несе сировина – 60 %. Сировина за два роки зросла на 30-40 % (бензин), дизпаливо десь так само, скраплений газ – до 15 %. Більше, ніж на гривню, економічного обґрунтування піднімати проїзд нема. Єдине, що було б прохання до органів місцевого самоврядування не заробляти на дітях, залишити ту гривню, яка є», – зазначив Сергій Луговий.

Нагадаємо, перевізники вимагають встановити тариф на рівні 5 гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
люди витримають! Це ж на благо Неньки....
Відповісти
Аналізуючи розрахунки перевізників, прийшов до висновку, що й до 4грн тариф піднімати немає підстав - 3.50 грн максимум!
Відповісти
Забрати від них гроші і облікувати вирвчку. Щоб ці водй перестали красти і хамити.А нам,що пенсі піднімали чи зарплати.Кому ці зарплати підняли? Кому? Бюджетникам,які нічого не роблять.Приватні структури нічого не підняли ЖЕКИ звільняють робочих і пишуть за свій рахунок.А ви піднімаєте проїзд.Совість ваща де?Пенсію кому підняли на 10 проц.бездельникам у яких стаж 5-10 років.А ці маршрутчики ніяк не нажруться ми і так вже голі,голодні,босі і дохнем від хвороб,бо ліків купити нема за що.Геноцид йде повним ходом.Чекаєте до в наріду лопне терпець остаточно
Відповісти
Сировина за два роки зросла на 30-40 % (бензин), дизпаливо десь так само, скраплений газ – до 15 %
А ціну Ви хочете в 2 рази вищу!!! Було 2грн.-зробили 3грн.,ок, ціна на пальне впала так де зниження ціни на проїзд?Ще й діти в нас ЗП тепер бачиш но отримують!
Відповісти
Останні новини
Проїзд у маршрутках за 5 гривень: перевізників просять не розкатувати губу
02 лютий, 2017, 17:20