На Волині розпочалися навчання медиків

На Волині розпочалися навчання медиків
У Луцьку розпочалися навчання для лікарів загальної практики – сімейної медицини і сестер медичних загальної практики – сімейної медицини. За чотири дні першого модуля (31 січня - 3 лютого) лекції провідних фахівців краю у галузі кардіології почують 40 слухачів.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці «Зниження рівня захворюваності на хвороби системи кровообігу- Волинська ОДА» у Facebook.

Відкриваючи навчання, консультант з управління Субпроектом Марія Адамчук нагадала про основні заходи, що вже реалізовані та здійснюватимуться у рамках навчального компоненту Субпроекту.

«Наразі 2-денним навчанням плануємо охопити кожного сімейного лікаря та медичну сестру загальної практики-сімейної медицини», – наголосила Адамчук.

Отож, ці дні читатимуть лекції першого етапу навчань. А згодом фахівці розроблять інші навчальні матеріали – і ті ж слухачі прибудуть на наступний модуль. За такою схемою буде зорганізовано повний курс. Оскільки реалізація Субпроекту триватиме ще чотири роки, то таким «кільцевим» навчанням охоплять усіх лікарів та медсестер ЗПСМ області.

Також Марія Адамчук наголосила, що в рамках цього компоненту передбачено навчання та стажування за кордоном, на які слухачів направлятиме управління охорони здоров’я Волинської ОДА.

Лікар-кардіолог вищої категорії, завідувач кардіологічного відділення Волинської обласної клінічної лікарні, головний позаштатний спеціаліст із кардіології управління охорони здоров’я ОДА Сергій Саламатін нагадав про те, що Субпроект «Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області» обрав кардіовектор через сумне лідерство серцево-судинних недуг у статистиці смертності та інвалідизації населення Волині (та і світу загалом).

«Це проблема номер один», – констатував він.

Разом із тим, додав Саламатін, наука не стоїть на місці, з’являються нові напрацювання, підходи, методики, препарати та обладнання. тож і формат навчання – динамічний, цікавий і максимально наближений до практичних аспектів щоденної діяльності.

Тож слухачі, за його словами, почують про превентивну кардіологію, клінічні протоколи та сучасні технології й підходи до лікування. «Не соромтеся запитувати, уточнювати – бо і ми маємо отримати віддачу від навчань», – завершив вітальне слово Саламатін.

Щодо місця проведення модулів, то його на безоплатній основі надала Волинська обласна клінічна лікарня. Це – внесок медзакладу у реалізацію Субпроекту та зниження смертності та захворюваності краян на недуги системи кровообігу. Логістичне забезпечення навчання проводить ТОВ «Українська рейтингова кампанія».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я завжди думав, що лікарів та медсестер навчають в відповідних навчальних закладах - виявляється помилявся.
Відповісти
А чому так багато людей?
Відповісти