Волинські депутати хочуть скасування додаткових комісій «Ощадбанку»

Волинські депутати хочуть скасування додаткових комісій «Ощадбанку»
Депутати Волинської облради підтримали проект звернення колеги Михайла Імберовського щодо скасування комісії «Ощадбанку» по 3 гривні під час сплати за кожен вид комунальних послуг.

Таке рішення прийняли під час сесії облради у четвер, 3 лютого.

Як ідеться у проекті звернення, «Державний ощадний банк України» у січні 2017 року встановив комісійну винагороду, яку утримує з населення обсягом 3 гривні за кожен оплачений платіж в касі установ АТ «Ощадбанк». При цьому не оприлюднена собівартість однієї операції, яка суттєво відрізняється по регіонах України та не взято до уваги, що сума банківської винагороди уже врахована енергопостачальними та збутовими підприємствами при розрахунку тарифів і закладена у вартість комунальних послуг, які сплачує населення».

Михайло Імберовський пояснює, що «Ощадбанк» часто використовують для сплати «комуналки» соціально незахищені верстви, тому для них додаткові комісії будуть додатковим тягарем. До того ж, за його словами, Антимонопольний комітет визнав, що така комісія вже закладена в тарифі.

Публікуємо текст звернення депутатів облради до голови правління «Ощадбанку» Андрія Пишного:

«Після введення АТ «Ощадбанк» у січні 2017 року плати в розмірі 3 грн. за кожен платіж в банківських установах міста Луцька та Волинської області, фактично за одну операцію утримують плату, яка сягає в середньому 30 гривень, тобто в десять раз перевищує обумовлений розмір. При цьому в терміналах самообслуговування Ощадбанку за здійснення аналогічної операції комісійна винагорода не стягується, що свідчить про нерівні умови, для клієнтів та порушення конкурентного законодавства на ринку банківських послуг. Через мережу АТ «Ощадбанк» області здійснюється до 50% всіх комунальних платежів і таке нововведення стало надто «дорогим задоволенням» для пенсіонерів, які є сумлінними платниками та вчасно розраховуються за спожиті послуги: газ, електроенергію, воду, житло, телефон тощо.

Освоїти роботу платіжного терміналу Ощадбанку вдається далеко не кожному з людей похилого віку, отож через навантаження час від часу біля терміналів теж виникають непорозуміння, люди сердяться, бо доводиться і тут чекати у черзі. Органи самоврядування Волинської області завжди з розумінням ставились до ролі Ощадбанку, як поважної державної банківської установи. В установах Ощадбанку області на депозитних рахунках постійно розміщується значна сума тимчасово вільних залишків бюджетних коштів, через його відділення здійснюється чимало соціальних та зарплатних проектів бюджетних установ. У 2005 році більшість приміщень, які орендував Ощадбанк у громади міста Луцька за залишковою вартістю передані у власність банку.

З огляду на викладене, вважаємо що встановлення комісійної винагороди «Ощадбанку» за оплату комунальних послуг при сплаті через касу банку є безпідставним і звертаємося до Вас із проханням опрацювати питання щодо скасування рішення про нарахування комісії за оплату комунальних послуг при їх сплаті через каси банку».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинські депутати хочуть скасування додаткових комісій «Ощадбанку»
03 лютий, 2017, 12:01