Провину за черги на кордоні волинські митники переклали на поляків

Провину за черги на кордоні волинські митники переклали на поляків
Польські митники торік пропустили на 32% менше автомобілів, ніж українські. На українсько-польському кордоні спостерігаються черги, через що заговорили про необхідність створити нові пункти пропуску чи розширити теперішні.

Про це йшлося під час засідання комісії громадської ради при Волинській ОДА з питань законності, взаємодії з правоохоронними органами, оборони та національної безпеки, ЗМІ, боротьби з корупцією, міжнародних відносин та проектної діяльності, - повідомляє інформагентство Волинські Новини.

Ситуацію проаналізувала заступник начальника Волинської митниці ДФС Тетяна Кравець.

«Проблеми з чергами не через українську сторону, а через питання із суміжною стороною. Для прикладу, торік ми прийняли на 32% більше автівок, ніж сусіди. Відповідно, польська сторона працює менше. Як наслідок, велика черга стоїть саме на українській стороні», - пояснила Кравець.

Окрім цього, вважає митник, на Волині й недостатня інфраструктура для перетину кордону.

«Ми маємо 230 кілометрів суміжної прикордонної смуги. Як показує європейська практика, пункт пропуску має бути кожних 50 кілометрів. Так на Волині є лише два автомобільних пункти пропуску. Ця кількість переходів фізично не може задовольнити існуючі потреби. Для прикладу, у Львові: рік-два, й будують новий пункт пропуску. А в нас цей процес ускладнений та матеріально в рази дорожчий, бо кордон проходить по річці Буг. Як варіант, нам потрібно розбудовувати вже існуючі «Ягодин» та «Устилуг», - додала Тетяна Кравець.

Голова комісії Володимир Данилюк зауважив, що білоруси та поляки мають окремі смуги для своїх громадян.

«У них хороша практика, зроблено розмежування для своїх громадян. А от у нас, коли українці перетинають свій пункт пропуску – то стоять в загальній черзі. Це не зовсім правильно», - наголосив учасник засідання.

На завершення, учасники комісії вирішили ці проблеми узагальнити та сформувати на засідання громадської ради відповідний проект рішення щодо вирішення наболілих проблем.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
уркаїнські митники і бурштину пропустили більше як польські
Відповісти
Останні новини
Провину за черги на кордоні волинські митники переклали на поляків
03 лютий, 2017, 15:18