8 госпітальних округів на Волині – забагато, – Супрун у Луцьку

8 госпітальних округів на Волині – забагато, – Супрун у Луцьку
Міністр охорони здоров’я Уляна Супрун вважає, що 8 госпітальних округів, які рекомендує на Волині створити обласна рада, це забагато. Проте визначитися із їх поділом мають саме на місцях.

Про це вона розповіла під час прес-конференції у Луцьку у п’ятницю, 3 лютого.

Нагадаємо, депутати Волинської облради підтримали створення на Волині Луцького, Ковельського, Нововолинського, Володимир-Волинського, Любомльського, Камінь-Каширського, Ратнівського та Маневицького госпітального округів. Також цю пропозицію підтримують нардепи Ігор Гузь та Ірина Констанкевич. До цього Волинська ОДА подала у Кабмін лише 3 округи: Луцький, Ковельський та Нововолинський.

Уляна Супрун вважає, що 3 округи – це замало, але 8 – забагато, тому варто прийняти компромісне рішення. Проте це лише адміністративний поділ і ніхто закривати лікарні не буде, – заявляє Супрун.

Вона пояснює, що на місця можуть призначити 1, 2 чи 5 базових лікарень у кожному окрузі, питання лише втому, чи знайдеться стільки пацієнтів та коштів, які «ідуть» за цими пацієнтами на забезпечення стількох лікарень. Також потрібно забезпечувати вузькопрофільним спеціалістам, наприклад хірургам, необхідне навантаження для підтримання кваліфікації, – наголошує міністр.

Супрун вважає, що медзаклади можуть перепрофілювати на амбулаторії, медичні центри, хоспіси тощо. Мовляв, в країні не вистачає хоспісів та реабілітаційних центрів, тому і про них треба подбати. А загалом, на її думку, треба дбати про профілактику, «щоб ми менше хворіли» і «лікарень було менше». Зокрема про профілактику мають подбати сімейні лікарі, які в тому числі мають навчити пацієнтів правильно харчуватися.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ!!!!!!!!!!!!!!!! "Існуюча мережа таких закладів не може бути скорочена".

Стаття 49. Кожен має право на охорону здоров'я, медичну допомогу та медичне страхування.
Охорона здоров'я забезпечується державним фінансуванням відповідних соціально-економічних, медико-санітарних і оздоровчо-профілактичних програм.
Держава створює умови для ефективного і доступного для всіх громадян медичного обслуговування. У державних і комунальних закладах охорони здоров'я медична допомога надається безоплатно; існуюча мережа таких закладів не може бути скорочена. Держава сприяє розвиткові лікувальних закладів усіх форм власності.
Відповісти
КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ Ст.49!!!!!!!!!!!!!!!! "Існуюча мережа таких закладів не може бути скорочена".
Міністр охорони здоров’я Уляна Супрун вважає, що 8 госпітальних округів, які рекомендує на Волині створити обласна рада, це забагато - профанація, правовий негілізи, порушення основного закону України Конституції!
Відповісти
по нашому!!! Вона подбає, щоб українці менше хворіли і скорше одразу вмирали, не створюючи владі проблем з їх лікуванням і не змушуючи владу витрачати кошти на мед.заклади. А то, бачиш, медицину їм подавай, лікарями і лікарнями забезпеч. Геть ці українці знахабніли, ніяк не второпають, що ж і владі треба щось лишити на прожор від бюджетного пирога!
Відповісти
І де таких беруть? Як можна скорочувати лікарні?! Вона хоч розуміє, що робить,чи розуміє і умисно робить все " во благо " людям
Відповісти