У пам'ять про Миколу Романюка: спогади про роботу міського голови

У пам'ять про Миколу Романюка: спогади про роботу міського голови
Страшна звістка про смерть міського голови Луцька Миколи Романюка сколихнула місто у п’ятницю, 3 лютого.

Редакція ВолиньPost вирішила нагадати лучанам, яким міським головою був Микола Романюк та чого вдалось досягнути місту за час перебування його на посаді.

Микола Романюк був очільником міста впродовж семи років. Вперше його обрали на посаду 31 жовтня 2010 року, а у листопаді 2015 року він був переобраний.


Микола Ярославович - Заслужений економіст України, нагороджений Почесною грамотою Національного банку України, Грамотами Верховної Ради України, орденом «За заслуги» II, ІІІ ступеня.

За сім років праці на благо міста Микола Романюк налагодив співпрацю між Луцьком та містами Волноваха, Тракайський край (Литва), Бандирма (Туреччина), Білосток (Польща), Каунас (Литва), Край Ліппе, Кійов (Чехія), Патра (Греція), Холм (Польща), Світ Словаччина та Алба Блія (Румунія).






******************

Було реалізовано багато проектів:

Відкриття оновленого зоопарку




Відкриття залізничного мосту та вокзалу





Під час відкриття дитячого садочка у 55-му мікрорайоні



У Луцькій міській клінічній лікарні після ремонту реанімаційного відділення




Відкриття ЦНАПу






******************

Водночас Микола Романюк для багатьох лучан залишиться справжнім господарником. Саме за його каденції було відремонтовано сотні дворів та доріг.



У 2011 році капітально відремонтували 74 дороги, 1 двір. 2012 рік ‒ 49 доріг, 9 дворів. 2013 рік ‒ 40 доріг, 22 двори. 2014 рік ‒ 24 вулиці, 11 прибудинкових територій. У 2015 року в місті проведено капітальний ремонт 38 вулиць та ремонт прибудинкових територій 66 будинків. За 2016 рік відремонтовано близько півсотні дворів.


******************

А з моменту загострення ситуації на сході країни Микола Романюк намагався підтримувати як воїнів, так і людей, які були змушені покинути свої домівки.




Микола Романюк був одним з перших міських голів, хто підтримав Євромайдан. Виступав на віче та допомагав революційним активістам.

У найкритичніші моменти, коли обласна влада позбулася впливу, він був серед тих посадовців, авторитет та посада якого не піддавалися сумніву.

******************

Окремої уваги заслуговує й те, що Микола Романюк постійно звітував про свою роботу перед громадою, організовував публічні обговорення важливих для міста питань, зокрема щодо бюджету. Саме за час його перебування на посаді офіційний сайт Луцької міської ради було вдосконалено, а роботу міськради гнеодноразово було визнано найпрозорішою в Україні.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Щиро вдячні за все що ви зробили для міста!!!
Вічна пам'ять!
Відповісти
Останні новини
У пам'ять про Миколу Романюка: спогади про роботу міського голови
04 лютий, 2017, 14:12