Із Волині відправили в Авдіївку другу партію допомоги

Із Волині відправили в Авдіївку другу партію допомоги
Волонтери волинського центру «Серце патріота» відправились у позапланову поїздку в зону АТО. Невідкладність виїзду спричинили події у Авдіїці.

Про це повідомили у прес-службі волинського «Укропу».

Нагадаємо, 29 січня, в районі Авдіївської промзони російські окупаційні війська почали інтенсивний обстріл українських позицій зі стрілецької зброї і мінометів. У понеділок, 30 січня, місто було знеструмлене. Зупинилась робота фільтрувальної станції, що постачає воду. Наразі в Авдіївці немає світла, води та виникли проблеми з опаленням. Під артударами в умовах гуманітарної катастрофи залишаються близько 23-25 тисяч людей.

За півтори доби волонтерам вдалось зібрати вантажу на два мікроавтобуси та причіп. Лучани масово приносили теплий одяг, продукти, гігієнічні засоби.

До акції також долучились батьки вихованців ДНЗ № 15. Завідувач дитсадка Оксана Негодюк зауважила, що колектив побачив інформацію про волонтерську акцію в інтернеті та відразу повідомив про неї батькам.

«Батьки принесли багато теплих речей, консервації. Один хлопчик приніс речі і сказав, що це для жителів Авдіївки, бо там війна. Усі українці, незалежно від віку, розуміють, чому потрібно допомагати», – поділилась завідувач.

Пункт прийому допомоги також облаштував і Луцький національний технічний університет. Ректор вишу Петро Савчук зазначив, що декани та студентська рада організувала збір необхідного. За словами Петра Савчука, спільними зусиллями студентському та викладацькому складу вдалось зібрати таку необхідну допомогу.

Окрім продуктів та речей для мирних жителів Авдіївки, волонтери також доставлять допомогу для бійців 72-ої бригади (Авдіївка), 30-ої бригади (Станиця Луганська) та 14-ої (Новий Айдар, Старий Айдар). Загалом активісти відвідають п’ять підрозділів.

Нагадаємо, раніше із Волині відправили до Авдіївки 20 тонн гуманітарного вантажу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.