Університет у Луцьку став агітаційним пунктом Ігоря Палиці, - експерт

Університет у Луцьку став агітаційним пунктом Ігоря Палиці, - експерт
Керівництво Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки зловживає своїм службовим становищем і використовує навчальну установу в інтересах одного з кандидатів, - вважає експерт-політолог Михайло Шелеп.

Таку думку координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області Михайло Шелеп оприлюднив 26 жовтня під час прес-конференції.

«Східноєвропейський університет на цих виборах став агітаційним пунктом Ігоря Палиці. Мало того, що ректор і голова студради є його довіреними особами – це їхнє право, робіть, що хочете, – але вони зловживають своїм становищем, своїм впливом для тиску на студентів. Не тільки для агітації, але й для тиску», - зазначив Шелеп.

Він згадав, що на території університету розклеювали оголошення чи матеріали на користь кандидата Ігоря Палиці. Або ж працівники університету прямо закликали за нього голосувати.

«Другий приклад, коли вчена рада приймає рішення про недійсність диплому Петра Кравчука, це фактично перевищення повноважень навчальної ради», - зазначив Шелеп.

Крім того на прохання Шелепа зустрічатися зі студентами аби роз’яснити права виборців, йому університет відмовив, бо мовляв цього не хочуть самі студенти.

Хоча зі слів Шелепа декан історичного факультету Анатолій Шваб проводив нараду з агітаторами Ігоря Палиці у позаробочий час на території університету, тримаючи агілистівки у деканаті.

«Викладачі переконують мене: Палиця нам все зробив і без Палиці ми були б ніхто. Але це не виправдовує на мою думку аморальних вчинків», - резюмує Шелеп.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 15
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Михайло, а кого підтримувати: Недужка, Кравчука або інших, ніхто серед них не допомагав і не допоможе ВНУ в разі проходження. Палиця дійсно допомагає ВНУ, я це чув не тільки від студентів, але і від викладачів. Якщо є така можливість,то чому б нею не скористатися, і все,що Палиця робить, він робить не для себе, а для університету:студентам, викладачам,там все залишиться. І в цьому немає нічого поганого з однієї сторони,що університет йому віддячує. Звичайно, всі мають бути на рівних умовах, але це наша держава створила такі умови,що хто як хоче повинен виживати і тому всі шукають якісь варіанти. Ще Михайло,можливо і ваші діти будуть там навчатися і відчують те, що він зробив.Майже всі студенти його підтримують,бо студентам він подобається. Звичайно, є якась маленька частина студентів, які мають інші політичні погляди, але це нормально,тому що всі не можуть підтримувати одного, бо в когось є якісь інтереси. І я особисто нічого тут поганого не бачу, я думаю, були б Ви в такій ситуації або будь-хто інший - діяли так само,допомагали одному із кандидатів.
Відповісти
ви так гарно все пишете! Але замовчуєте головне, що ви обераєте не людину, а його гроші. Просто в кого більше грошей - той чомусь має більше шансів стати народним (підкреслюю) НАРОДНИМ депутатом, про те нічого спільного із народом не маючи. Легко відкупитись, ніби допомогти, тяжко чесно жити, як живе 90% населення, заробляючи 1500-2500 грн на місяць.
Про дітей згадали. Кому вони будуть вдячні, коли будуть жити як їх батьки у злиднях? Вам подобається бути кріпаком, за те нас і не поважають у світі, бо гідності немає і маму рідну готові продати! Соромно.
Відповісти
в ЛНТУ в корпусі на потебні висіла листівка з агітаційними матеріалами Ігоря Палиці
Відповісти
Щодо всіх студентів - неправда. Більшість студентів розуміє звідки вітер дме, хто такий тушка-ПалІца. А службовим становищем зловживати нікому не дозволено!
Відповісти
Ох, Михайло, вибори закінчаться, замовлень від політичних сил не буде,дружині напевно дуже приємно буде працювати на юридичному факультеті. А твій друг Наход, до того ж Коцана побіжить просити ставку і будеш ти тоді іншої співати.
Хочеш розповідати про права, а про те, що це вже не філологічний факультет а Інститут філології та журналістики не знаєш, такий лист взагалі можна було не розглядати, адже вказаного факультету в університеті нема.
Зібралися хлопці з дружинами і створили такий собі центр виборчого консалитингу, Лучик, Наход, Шелеп, їхні дружини та близькі друзі, родичі.
Чим то Андрій Лучик займався коли працював, чи можливо й зараз, з таким собі Олександром Мартинюком. А я розкажу, була створена структура, яка повинна під замовлення шукати компромати на певних осіб і готувати серію публікацій. Столяра непотянув у кандидати, як і Бондар, хлопці без роботи, Палиця не купив - залишилося лише гнати на цього ж Палицю. При чому той же Лучик, аспріант того СНУ, дружина його теж працює в університеті, повторюся, куди піде шукати роботи Лучик після аспірнатури???
Палиця, як Палиця, він має гроші, але є така річ як "українська жаба"! Ну має хлопець гроші, ну дійсно багато для Луцька зроби, навіть по тих 1000 чи по 500 роздав людям, молодець, чому ж ваші кандидати цього не зробили. Скажете вони за ідею! Шиба теж був у вишиванках і до чого довів місто, з його любові до жіночої статі, загинули в автокатастрофі люди, мову здали перш за все саме опозиціонери, як і округи.
Хто такий Петро Кравчук, сором!Дати такого кандидата Луцьку, знову під шумок думаю пропрають такий непотріб, як у 2004 Шибу і Банаду! Палиця не кричав би про захист української мови перед голосуванням, якби збирався голосувати за закон. Тому альтернативи Палиці нема.
Прикро Міша, що ти цікавишся посадою голови студентского профкому СНУ, а поряд з цим гониш на універ. При чому мовчиш про Святослава Кравчука, про зустрічі у педколеджі, інших навчальних закладах, кажеш лише СНУ???
Відповісти
Шановна лучанка!Народний депутат України, голова правління ВАТ «Укрнафта», співвласник ФК «Волинь» та засновник благодійного фонду «Новий Луцьк» Ігор Палиця стверджує, що заробив за 2011 рік 231 тисячу 557 гривень.
Про це йдеться у його декларації про доходи за минулий рік, оприлюдненій на сайті Центральної виборчої комісії.
Цікаво, що 35 тисяч гривень з сукупного доходу Палиці – це матеріальна допомога????????(бідує хлопець:)))У власності кандидата є три автомобілі: два «Мерседеси» 2007 та 2006 років випуску, а також «Лексус» 2011 року, придбаний за 753,6 тисяч гривень – суму, втричі більшу за задекларований сукупний дохід Палиці.:).Ні банківських депозитів, ні заробітку за кордоном у декларації не вказано. Немає у документі і жодної згадки ні про доходи членів сім"ї декларанта - у графах, куди повинна вписуватися інформація про родичів, стоять прочерки???????(Бідолага напевно "СИРОТА КАЗАНСКАЯ":)А тепер шановна,давайте порахуємо.Середня зарплата футболіста(85% акцій фк Волинь у нашого "благодійника) у Премєр-лізі за данними ФФУ складає близько 10 тис.доларів в місяць(а їх у команді 30 з гаком чоловік)Порахуйте,скільки це буде:)3,8 мильона гривень наш "благодійник" освоїв в фонді "Новий Луцьк"(на всіх бігбордах хвалився).Плюс ЦУМ якщо вірити нашим можновладцям потягне 3 мільони у.е,плюс 1.5 млн.грн бруківка в центрі,плюс сонячні часи за 50 тис.у.е.А передвиборча компанія?Скуплені (на весь передвиборчий час)на корню усі рекламоносії по Луцьку.Хлопчина з штабу Палиці хвалився що бос на свою компанію виділив 10 000 000 грн.І ви ще хочете нам сказати,що наш "благодійник" не краде????????????????????:)))Може напишете де він гроші бере???Напевно в казіно виграє:)))А може він прапраправнук відомого підпольного мільонера Корейка з дванадцяти стільців Ільфа та Пєтрова???Людина,що прогуляла більше 70% усіх засідань Верховної ради,при цьому отримує 20 000 гривень зарплатні.І совість не мучить бідолагу:)Чому він може навчити наших дітей?Як прогулювати пари в університеті???І ви,ще хочете оте ....... вибрати на другий термін???А скажіть собі будь ласка,чим Коцану з Палицею заважала назва ВОЛИНСЬКИЙ???Вони ж кричать на кожному кутку що патріоти Волині.Як би була жива Л.Українка і побачила,що ці двоє роблять з університетом,то напевно ніколи не дозволила дати йому своє ім'я.Бо любила Волинь!Тому й написала ці рядки:
"Кругом садочки, біленькі хати,
І соловейка в гаю чувати.
Ой, чи так красно в якій країні,
Як тут, на нашій рідній Волині."
А ще,кращий подвиг наш благодійник скоїв в парламенті.Вспомніть, що казали НУНСівці коли йшли до влади на попередніх виборах.Ніколи не будемо працювати з регіоналами:)І що?Палиця з НУНСу сьгодні у провладній коаліції,і саме його картка голосувала за закон проти української мови.Проти тої мови,яку завжди захищала і якою пишалася Леся Українка.Шкода мені вас,шановна.А про так звану "жабу" вам доцільно почитати мемуари генерала та президента Франції Де Голля,якого в Європі вважають взірцем політика.Він в 1960 році сказав:"Я, як політик ніколи не дозволю собі використовувати в своїх політичних цілях дітей.Бо це,аморально!В них ще немає самостійного життя,тому вони вірять в усе,що їм говоримо ми,дорослі.А зловживати їх довірою я, як чесна людина не маю права".Подумайте шановна над цим,поки ще не пізно...
Відповісти
Не хто особо не зловживає становищем чесно кажучи я зразу сказав і відказався клеяти оголошення постери хто хотів відказався помагати Палиці не всі в СЄНУ За Палицю так що не нада на викладичів гнати і студентів!
Відповісти
Ви просто продажна дура.... боїтеся перднути проти палиці та коцана...
Відповісти
Ніхто нікого не заставить ставити галочку в бюлетні за будь-кого. Вибір лишається за кожним. Проте для лучан жоден із кандидатів добра не робив окрім Палиці. А що тоді той Кравчук-жлоб і махінатор чи скандалістка чорнопіарщиця Голєва, чи збоченець професор Недужко зроблять після виборів? Тільки вишиванки будуть носити і бити себе в груди. А Палиця сам працює і людям роботу дасть. Он ЦУМ відкриє, ще туризм розвине.
Відповісти
Ми обираємо до ВР законотворців - людей інтелектуально розвинутих, а не людей з грішми, як колись умудрялися красти гаманці в шкільних вчителів чи відстрілюватися від міліції, чи навіть стріляти по таких людях як ми з вертольоту і т. д. Схоже, що ви не знаєте за кого голосуєте, так як гроші і матеріальні блага для вас стоять вище всього...
Відповісти
Вже колись українським президентом був інтелектуально розвинутий історик Грушевський. Що з того вийшло? Великий пшик. Я зовсім не применшую заслуг вченого Грушевського, але політика - не його було. За кого голосувати? Федосюк поливає брудом всіх підряд і виясняє, хто більший патріот, Кравчук - злодій і дволичний брехун, клоуни Голєва і Недужко - "надо полагать, отпали в полуфинале". І Палиця не ангел, але дійсно вкладає гроші. А вони не головне в житті, але й без них - ніяк.
Відповісти
Туризм розвине? Розвалить Старий ринок і на його місці збудує вілли для багатіїв? Чи може повичищає срань в заповіднику "Старе місто"? Маю на увазі ось це:
От якби він організував бригади і транспорт і повичищав все це - ось тоді Луцьк міг би справді пишатися ним. Це велика справа була б зроблена для міста, це було б патріотично.

Палиця працює? Оце новина! Він прогулює 70% засідань Верховної Ради, а перед тим http://poslezavtra.co.ua/index-1964.htm і саме тому йому потрібна недоторканність...
Відповісти
Бардак в заповіднику "Старе місто" - маю на увазі ось це:
http://volyntimes.com.ua/news/647
Відповісти
Цікаво. Лучанка - це Світлана Віталіївна чи Ірина Мирославівна? Схоже на другу.
Відповісти
Я - не Світлана Віталіївна і не Ірина Мирославівна, я ще одна лучанка, я повністю солідарна з ТойХтоПройшовКрізьВогонь :
"Ніхто нікого не заставить ставити галочку в бюлетні за будь-кого. Вибір лишається за кожним. Проте для лучан жоден із кандидатів добра не робив окрім Палиці". Так, дійсно, ніхто не витратив ні копійки. А українців душить зелена жаба - заздрість! Їм нехай у сусіда хата згорить і корова здохне!Чого ми бідні - бо дурні, чого дурні - бо бідні! То, як на мене, краще голосувати за благодійника-мецената, ніж за українця-патріота, який нічого не має ні попереду себе, ні позаду, то як він зробить щось для інших? А Палиця не шкодував витрачати і вкладати.А ви далі гризіться і лобом бийтеся!
Відповісти
Останні новини
Університет у Луцьку став агітаційним пунктом Ігоря Палиці, - експерт
26 жовтень, 2012, 18:45