Конгрес США повернеться до розгляду закону про допомогу Україні

Конгрес США повернеться до розгляду закону про допомогу Україні
Палата представників Конгресу США знову розгляне законопроект "Про підтримку стабільності та демократії в Україні" (STAND for Ukraine Act 2017).

Документ зареєстрували повторно співголова Комітету Палати представників із закордонних справ демократ Еліот Енґель та член Комітету республіканець Адам Кінзінґер, - пише ТСН.ua.

Повторне внесення законопроекту підтримали також 23 співавторів першого варіанту документа. Про це повідомляє "Голос Америки" з посиланням на Український конгресовий комітет Америки.

Новий законопроект, зміст якого аналогічний змісту минулорічного, передбачає надання допомоги Україні у запровадженні реформ і кодифікацію в закон санкцій проти Росії, введених через її незаконну анексію Криму.

Нагадаємо, 22 вересня 2016 року Палата представників Конгресу США ухвалила законопроект "Про підтримку стабільності і демократії в Україні", який, крім питання санкцій, регулює постачання летальної оборонної зброї Києву.

Процедура вимагає, аби законопроект також схвалила верхня палата парламенту - Сенат - і підписав президент США. Проте документ "застопорився" в Сенаті в руках сенатора-республіканця Боба Коркера. Сенатську версію законопроекту, співавторами якого виступили тільки демократи, висунули на розгляд верхньої палати 9 грудня, всього за кілька днів до завершення її роботи.

Помічник Коркера поклав відповідальність за брак двопартійної підтримки в Сенаті після ухвалення законопроекту із підтримкою обох партій у Палаті представників, на відсутність консенсусу між адміністрацією та законодавцями як демократами, так і республіканцями.

Тепер законопроект розглядатимуть новообрані в листопаді конгресмени.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: США
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Конгрес США повернеться до розгляду закону про допомогу Україні
05 лютий, 2017, 06:22