Луцькі кандидати пройшли заочний «прийом» у психолога

Луцькі кандидати пройшли заочний «прийом» у психолога
В рамках проекту «Кандидатський тест» видання ВолиньPost організувало заочний «прийом» у психолога кандидатів, які балотуються в одномандатному виборчому окрузі № 22 (Луцьк).

Кожен кандидат відповів на 15 простих запитань, які стосуються його приватного життя та побуту.

Відповіді кандидатів проаналізувала практикуючий психолог Волинської обласної психіатричної лікарні Олена Звєрєва і дала кваліфікований висновок щодо особи кожного з респондентів. Для об’єктивності спеціаліст оцінювала відповіді кандидатів, не знаючи, чию саме анкету опрацьовує.

Тест погодилося пройти дев’ять з дванадцяти кандидатів. Троє не захотіли донести до виборців свій психологічний портрет: Ігор Палиця не знайшов для анкетування часу, Петру Гайдучику завадила «партійна дисципліна», а Юрій Недужко просто і щиро «не захотів».

Коментарі психолога виявилися несподіваними. Приміром, про кандидата від Об’єднаної опозиції Петра Кравчука, який свого часу займав посаду заступника Міністра транспорту, психолог зазначила, що їй «важко цю людину уявити в державному масштабі». У кандидатки від Європейської партії Олени Голєвої лікар діагностувала «досить низький рівень стресостійкості», а відтак резюмувала: «Цікаво, що така людина буде робити у Верховній Раді, яка часто нагадує збіговисько дикунів. Ця особистість гарно би дивилася у парламенті Чехії чи Англії».

У кандидата від Української Народної партії Віталія Федосюка поза загальною позитивною оцінкою Олена Звєрєва теж відшукала психологічні секрети: «Не зважаючи на спокійну зовнішню оболонку, така людина може проявити агресію і може бути дуже жорстким».

Читайте висновки психолога в публікаціях проекту «Кандидатський тест»:

Ігор Алексєєв
Тарас Божидарнік
Олена Голєва
Андрій Козюра
Петро Кравчук
Віктор Пащук
Ярослав Плакса
Сергій Сітуха
Віталій Федосюк

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: вибори-2012
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Їм би всім ще на стаціонарі полікуватися.
Відповісти
Місця в стаціонарі є, можна влаштувати експертизу.
Відповісти
Шановні автори публікацій, дорогі журналісти! Будучи професійним практичним психологом (досвід роботи - з 2003 року, приватна практика - з 2009), маючи сертифікати з психотерапії і готуючись захищати кандидатську, можу відповідально заявити, що виходячи з 15 (!) запитань, не можна скласти жоден повний і точний психодіагностичний висновок. Тим більше базуючись на заочному опитуванні. Більшість надійних і валідних психодіагностичних методик та методів (до яких входить і інтерв`ю), містять набагато більше, ніж 15 запитань та критеріїв оцінювання. Тим більше, щоб глибоко оцінити особистість потрібно не тільки співставляти кілька методик і шкал між собою, а й оцінювати невербальні характеристики респондента, мати його довіру (щоб отримати дійсно правдивий результат). На мій погляд, про це відомо й професіоналу Олені Звєрєвій, яка проводила дане опитування, тому про об`єктивність результатів опитування може йтися лише частково. В даному випадку я виступаю за професійність - і в психодіагностиці, у психологічному дослідженні, й у політиці, й у журналістиці.
Інший момент - безперечно, всі респонденти повинні давати письмову згоду за розголошення їхніх результатів тестування, укладати такий договір на дане опитування. В іншому разі вони мають право подати до суду за порушення прав конфіденційності, за розголошення особистої інформації. Безперечно, такі договори укладалися з респондентами, а інакше, як би могла ця інформація потрапити на сайт?
Відповісти
Останні новини
Луцькі кандидати пройшли заочний «прийом» у психолога
26 жовтень, 2012, 18:01