У Горохівському районі зарезервовано понад 200 га землі для атовців

У Горохівському районі зарезервовано понад 200 га землі для атовців
Із зарезервованих земель є вільними є 173,66 га для ведення особистого селянського господарства та 38,77 га для садівництва.

Про це повідомляє “Район. Горохів”.

Відділ Держгеокадастру у Горохівському районі спільно з органами місцевого самоврядування зарезервув земельні ділянки для передачі у власність учасникам АТО та членам родин загиблих військовослужбовців. Про це йшлося на робочій зустрічі голови райдержадміністрації Любові Матвєєвої з начальником відділу Сергієм Рубахою.

За клопотанням ТзОВ «Волинь Агро» та ТзОВ Волинь-Нова» розірвані договори оренди на земельні ділянки площею 23,41 га по Шклинській сільраді, 31,4671 га по Перемильській сільраді та 7,637 га по Ватинській. Ці земельні ділянки зарезервовані та будуть роздані учасникам АТО.

Для забезпечення земельними ділянками учасників АТО по Звиняченській сільській раді вилучають частину землі у 4 фермерських господарств (використовують згідно договорів оренди), щоб забезпечити ділянками учасників АТО. Зроблений поділ ділянки, що була в користуванні ФГ Юзвика М.Ю., 3 ділянки вже зареєстровані в Державному земельному кадастрі і будуть надані учасникам АТО. Робиться поділ ділянки, що була в користуванні ФГ «Калина АВК» Корнійчука А.В., для надання учасникам АТО.

Згідно наказу Головного управління розірвано 4 договори оренди з ПОА «Колос» по Мервинській сільській раді загальною площею 86,4968 га та 4,5857 га та надано дозвіл на поділ даних земельних ділянок для надання учасникам АТО.

Вже подано в головне управління 13 заяв на дані ділянки та готуються пакети документів 15 учасникам АТО.

Довідково:

Земельні ділянки можуть бути надані військовослужбовцям у власність у межах норм безоплатної приватизації, визначених статтею 121 Земельного кодексу України, а саме у таких розмірах:

для ведення садівництва — не більше 0,12 га, для ведення особистого селянського господарства — не більше 2,0 га, для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд у селах — не більше 0,25 га, в селищах — не більше 0,15 га, в містах — не більше 0,10 га, для індивідуального дачного будівництва — не більше 0,10 гектара.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Горохівському районі зарезервовано понад 200 га землі для атовців
05 лютий, 2017, 10:04