Лікарню за 20 мільйонів відкрили на Волині

Лікарню за 20 мільйонів відкрили на Волині
На Волині відкрили новозбудований стаціонарний корпус Іваничівської центральної районної лікарні, на добудову якого витратили майже 20 мільйонів гривень.

Про це повідомила прес-служба облдержадміністрації.

Фасад п’ятиповерхової будівлі збудували 25 років тому. Проте пацієнтів обслуговували у старому і невеликому приміщенні, оскільки коштів на внутрішні роботи і облаштування не було. Справу з мертвої точки зрушили лише цьогоріч: на добудову лікарні держава виділила 17 мільйонів гривень, ще 1,8 мільйони надійшли з обласного бюджету. Крім того, залучали кошти місцевої казни і меценатів.

Будівельні роботи тривали лише півроку. За цей час майстри облаштували три поверхи, де розташовані зараз хірургічне, неврологічне, пологове та реанімаційне відділення. Зокрема, у хірургічному - встановлено операційний стіл з системою керування, яка є унікальною для області. Також в лікарні функціонує відділення «Хоспіс» на 30 ліжок.

«Рішення про будівництво лікарні приймалось не просто. Кошти затрачено також немалі. У планах 2013 року – третя черга добудови медичної установи», - наголосив голова облдержадміністрації Борис Клімчук, спілкуючись з медичним колективом.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Лікарню за 20 мільйонів відкрили на Волині
27 жовтень, 2012, 13:00