Відмовтеся від Пілсудського: українці відповіли на заяви про Бандеру

Відмовтеся від Пілсудського: українці відповіли на заяви про Бандеру
Вимога лідера правлячої партії Польщі «Право і Справедливість» Ярослава Качинського відмовитися від звеличення Степана Бандери говорить про те, що Польща все ще залишається на шовіністичних позиціях.

Про це каже лідер добровольчого руху ОУН Микола Коханівський, - пише Обозреватель.

«Це абсолютно шовіністична заява. Все одно, якби ми говорили полякам, що вони повинні виключити зі своєї історії Пілсудського або когось із їхніх королів. Це абсолютно неможливо і говорить про те, що Польща залишається на шовіністичних позиціях. Звичайно ж, ми не повинні на це реагувати. це говорить про їх мінуси. У той час як у нас йде війна з Москвою, вони намагаються нас ще зачепити або вдарити, відчуваючи нашу певну слабкість», - зазначив лідер руху ОУН.

Нагадаємо, Качинський вважає, що звеличування персоналії Степана Бандери в Україні може завадити євроінтеграційним прагненням.

«Ми не можемо впродовж років погоджуватися, щоб в Україні був культ людей, які вчинили геноцид щодо поляків. Українці перевершили німців у жорстокості проти поляків. Коротше кажучи, це справа певного вибору України. Я чітко сказав пану президенту Порошенку, що з Бандерою вони в Європу не увійдуть. Це справа для мене ясна, ми і так продемострували величезне терпіння, але всьому є межі», - заявив він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Пілсуцький окупант і зрадник українського народу.
На крові українського народу він тут ліпив якусь Польщу роздерши з російськими комуністами Україну.
Як би Польща не була в НАТО на Волині був би другий Луганськ, а у Львові Донецьк.
Відповісти
Шляхетне польське керівництво назавжди залишилось в авіакатастрофі під Смоленськом. Натомість прийшла "піна", котра робить кар"єру на суперечливих сторінках минулого...
Відповісти
до дупи та європа...
Відповісти
і цей ідіот качинский під крики Слава Україні на майдані висловлював підтримку революції, рушійною силою якої був Правий Сектор (для яких Бандера - ікона)
ляхам не можна довіряти - почитайте історію, як впринципі і туркам з москалями
Відповісти
Не порівнюйте Пілсудського і королів з бандитом.
Відповісти
А чого ви носитесь з цим Бандерою.Який він херой.Жив у Німеччині, а тут керовав тут херой.А ви не задумались,як так вийшло,що воював проти німців, а жив У Німеччині-ось так спокійно і ніхто його не прибрав.Може щось тут не так. Так, його вбили,але коли?
Відповісти
Ти валянок, а не історик!!! Пілсудський був такий самий бандит і терорист, як по твоєму Бандера, а може ше й більший!!! Він готував замах на царя, за шо був засланий у Сибір, а потім організував бойову школу, яка підготувала терористів, що вчиняли теракти під час революції 1905-07 років і т.д. і т.п. То Бандера ше ангел у порівнянні з Пілсудським!!!
Відповісти
Останні новини
Відмовтеся від Пілсудського: українці відповіли на заяви про Бандеру
07 лютий, 2017, 03:12