Пояснили, чому на Волині найдорожчі шкільні автобуси

Пояснили, чому на Волині найдорожчі шкільні автобуси
На початку навчального року Міністерство освіти України повідомило, що Волинь придбала шкільні автобуси за найвищими в державі цінами.

Автобуси купили по 1,58 мільйона гривень за штуку. При тому, що більшість регіонів придбали машини за 1,3-1,4 мільйона, - передає Громадське.Волинь.

Порівнювали Волинь з Івано-Франківщиною, яка купувала автобуси в того ж підприємця, але заплатила за них по 1,4 мільйона.
Купували автобуси у ДП «Автоскладальний завод № 1 «ПАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс». Як відомо, це підприємство знаходиться в Луцьку.

Під час річного звіту голови Волинської ОДА Володимира Гунчика у сесійній залі облради, обранці громади дорікнули очільнику виконавчої влади області цим епізодом. Володимир Гунчик пояснив, чому шкільні автобуси для волинських дітей обійшлися дорожче, ніж для івано-франківських.

«Ця дискусіє триває вже досить довго. Я хочу вас інформувати, що на Івано-Франківськ були закуплені автобуси 6 метрів, двигун Євро-3, 2015 року випуску. Тому, сьогодні порівнювати автобуси 8,4 метра і автобуси Євро-3 і Євро-5 не можна. На тендері було 3 учасники: «Богдан», черкаські автобуси і ПАЗ. Ми запропонували ПАЗу знятися з торгів, бо ми б не допустили, щоб тут реалізувалися російські автобуси. Черкаські автобуси запропонували ціну 1 мільйон 680, «Богдан» запропонував 1 мільйон 580», – розповів Гунчик.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Пояснили, чому на Волині найдорожчі шкільні автобуси
07 лютий, 2017, 08:03