У Луцькраді – 800 скарг на перевізників

У Луцькраді – 800 скарг на перевізників
Лучани незадоволені якістю організації перевезень в маршрутних автобусах. Натомість перевізники не відступають від своїх вимог підвищення вартості проїзду в громадському транспорті.

Про це стало відомо під час оперативної наради у Луцькій міській раді 7 лютого, – пише Інформаційне агентство Волинські новини.

Директор департаменту «Центр надання адміністративних послуг» Лариса Карп’як повідомила, що за період з 23 січня по 5 лютого в групу оперативного реагування «15-80» надійшло 799 звернень від лучан. З них 301 звернення – інформаційно-довідкового характеру.

36 дзвінків, які надійшли на цей номер, стосувалися роботи маршрутних автобусів. Як повідомила посадовець, лучани нарікали на відсутність рейсів, особливо у ранкові та вечірні години, великий інтервал та порушення графіків руху, відсутність автобусів на кінцевих зупинках, відсутність навігаторів, неналежну поведінку водіїв та порушення ними правил дорожнього руху. Зокрема, скарги надходили на маршрути №№ 1, 3, 4, 9, 9а, 11, 12, 16, 17, 18, 19, 22, 23, 24, 26, 29, 31, 32, 33, 47. Крім того, 3 скарги надійшло на рух тролейбусів.

Також 5 з 12 ініційованих петицій, порушених за цей же період, стосувалися теми транспортних перевезень.

Начальник управління транспорту і зв’язку Луцької міської ради Анатолій Миронюк переконує, що третина скарг, які надходили, стосувалися маршрутів, які вже не існують. А ось зміст петицій належить до компетенції ОДА. Що ж до скарг на рух тролейбусів, то директор ЛПЕ Ігор Грицюк переконує: незадовільна робота техніки була пов’язана з погодними умовами, зокрема громадський транспорт виходить з ладу через високу вологість. Нині, запевняє він, усе працює.

Виконувач обов’язків міського голови секретар міськради Юлія Вусенко, своєю чергою повідомила, що найближчим часом має відбутися нарада з перевізниками, яку ініціювали депутати міськради. Нагадаємо, перевізники домагаються збільшення плати за проїзд у маршрутках до 5 гривень, а на сайті міськради оприлюднений проект рішення міськвиконкому про підвищення вартості проїзду з 20 лютого до 4 гривень.

«Зустріч з перевізниками щодо підвищення вартості проїзду відклали на цей тиждень. В Україні це питання вирішують неоднозначно: піднімають чи всілякими методами намагаються втримати ціну. З нинішнім рівнем економічного достатку буде проблема з перевізниками», – резюмувала вона.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а чому ні слвоа про свавілля перевізників у рожищенському напрямку?
Відповісти