Безпека та якість: луцька фабрика показала, як виготовляє іграшки

Безпека та якість: луцька фабрика показала, як виготовляє іграшки
Оскільки мешканці села Липини останнім часом бурхливо виступають проти розширення виробничих потужностей корпорації «Тигрес», на фабриці показали процес виробництва іграшок, одягу та дитячої білизни.

Нагадаємо, що в 2011 році компанія «Тигрес» збудувала виробничі потужності на території села Липини. Згодом на фабриці запустили лінію виробництва пластмасових іграшок. Кілька років компанія працювала, проте, коли у «Тигресі» заговорили про розширення виробничих потужностей, місцеве населення почало ледь не протестувати.

Люди переконували, що від виробництва йде їдкий запах паленої пластмаси. Вже неодноразово цю проблему обговорювали на громадських слуханнях, куди запрошували й представників влади. І попри пояснення представників компанії про те, що вони працюють винятково в межах санітарних норм, люди стояли на своєму.

«Ми й досі не розуміємо, чому люди проти. В них єдиний аргумент – бо тхне пластмасою. Від нашої фабрики немає жодних випарів, диму чи викидів. Водночас біля нас працює багато маленьких підприємств, які займаються різними видами діяльності. Одне з них займається вторинною обробкою деревини, і вони часто обпалюють її. Можливо, неприємний запах йде звідти, коли горить лакове покриття», - припускає маркетолог компанії.

Керівник ТОВ «Тигрес» Сергій Венгрін розповів, що про будь-які відхилення від норми при виробництві навіть не може йтися. Мовляв, корпорація «Тигрес» - це чітко структурований бізнес. До складу корпорації входять одразу чотири компанії, дві з яких займаються виготовленням іграшок, а дві – їх реалізацією ти дистрибуцією.

Засновники у всіх компаній одні – сім’я Падук.

«Ми - компанія з європейським майбутнім, ми хочемо залучати європейські кредити, а жоден європейський банк під непрозору структуру корпорації не дасть жодної копійки. Плюс до нас систематично приїжджають представники Європейського банку реконструкцій та розвитку, а також ми пройшли аудит Діснея», - каже Венгрін.

Для виготовлення пластмасових іграшок компанія «Тигрес» використовує австрійське обладнання марки ENGEL. Одна така машина, переконує Сергій Венгрін, коштує 60 тисяч євро. В той час, як інші компанії часто закуповують китайське устаткування, яке є вдвічі дешевшим, але шкоди від нього набагато більше.







«Ми інвестуємо у якість. Ми пройшли сертифікацію, а тому наші пластмасові вироби можна застосовувати у харчовій промисловості. Процес виробництва такий - за допомогою вакуума сировина (гранульований поліпропілен)завантажується в матеріальний циліндр. У матеріальному циліндрі під тиском та високою температурою сировина розмішується та переходить із твердого стану в рідкий, при цьому не виділяючи диму, пару, чи запаху. Під тиском сировина вприскується в прес-форму, формується та декілька секунд охолоджується. Потім форма відкривається, виштовхується та падає на конвеєр. Із конвеєра деталь іграшки забирає оператор, який перевіряє якість виробу та наявність гострих кутів, які потрібно усунути», - переконує Сергій Венгрін.





Дизайнер компанії Олена Вєтошкіна також запевнила журналістів, що продукція компанії є безпечною для діток.

«Я тут працюю вже 13 років. Все приємно пахне, приємне на дотик і не викликає жодної алергії. Мої діти виросли з цим одягом та іграшками. Всі ми здорові і щасливі», - каже вона.




Наразі корпорація «Тигрес» співпрацює з 60 країнами, куди експортує свої пластмасові іграшки. Тісно співпрацює з Північною Америкою та Японією, планує вийти на ринок Австралії, країн ЄС та СНД.

Зрештою, представники компанії переконують, що постійно проводять екскурсії виробництвом для усіх бажаючих, тож якщо хтось хоче на власні очі побачити, як створюють іграшки - може звертатись в компанію.








































Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Певний час працбвала там,дійсно, якість у них відмінна!
Відповісти
Шарашкіна контора. Скількох людей обдурили з зарплатою,яку до речі досі левову частку платять в конвертах. Виробництво дійсно шкідливе,але вони це не визнають
Відповісти
Молодці, чудові іграшки з гарною якістю.
Відповісти
проти голова сільської ради і його прихвостні бо їм незаплатили ! як землю всю продати хрін кому то громаду нескликали !! як ставок єдиний в селі Єремєєву продали також нікого непитали !!! все просто в грошах яких недали голові ! ось він і громаду зібрав !!
Відповісти
проти голова сільської ради і його прихвостні бо їм незаплатили ! як землю всю продати хрін кому то громаду нескликали !! як ставок єдиний в селі Єремєєву продали також нікого непитали !!! все просто в грошах яких недали голові ! ось він і громаду зібрав !!
Відповісти
Молодці, так тримати, замовляю не перший раз Вашу продукцію, дуже задоволена рівнем обслуговування та якістю! Успіів Вам!
Відповісти
Не розумію одного: чому Тигрес не винайме кваліфікованого детектива, котрий знайшов би дійсно того Кулібіна, через якого люди чують неприємний запах і якого сільський голова так покриває.
П.С. Лікарша, яка відчуває запах фенолу і формальдегіду - дійсно компетентніше джерело ніж акредитований інститут.Хохма.
Відповісти
Останні новини
Безпека та якість: луцька фабрика показала, як виготовляє іграшки
07 лютий, 2017, 14:19