Сумні реалії: аби вижити, немічна бабуся на Волині економить на всьому

Сумні реалії: аби вижити, немічна бабуся на Волині економить на всьому
Волинянка Оксана Скіпальська весь вік прожила одиноко у селищі Головне Любомльського району.

А зараз немічна бабуся, аби прожити, змушена економити на всьому, - пише Наталія Кравчук на шпальтах Вісник і К.

Нелегка старість прийшла до бабусі Оксани Скіпальської. Як минуло пенсіонерці 75років – узагалі «розклеїлася», передусім морально. Бо сама поратися по господарству не може, треба в когось помочі просити. Від цього, каже, найдужче втомилася.

Вона – дитина війни. Добре закінчила школу. Пізніше таки вступила на агронома в технікум у Горохові, але через безгрошів’я швидко науку кинула. На місцевому овочесушильному заводі пропрацювала майже чверть століття.

А зараз має пенсію 1300 гривень. «На що вистачає? Найперше треба дрова. Три фурманки одним конем привезли, одну парою – вже пенсії нема. Порізали – заплатила. На ліки йде багато. Бо мала операції на очі, треба каплі всякі капати. На це гривень 200 на місяць йде, не менш. Дякувати людям, односельчанам, що допомагають: картошку, моркву, буряк, капусту – все приносять. Хліб печу чи блінчики жарю, то муку купляю, олію. А сало чи м’ясо – рідко», - оповідає бабуся про своє життя.

Зізнається: найбільше на їжі економить. Про цукерки й пряники давно забула. Хоч солоденького хочеться. І ложечку медку до чаю. Але грошей навіть на такі ласощі нема.

«Тоді в дім пристарілих хочу. Я терпляча, але вже нерви не витримують. Набридло всіх просити. Бо просити – треба платити. А не вистачає», – скаржиться старенька.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 14
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
живемо ж ми по-новому! Скачімо...
Відповісти
можна якось допомогти бабусі? лучани, які пропозиції будуть?
Відповісти
Бедная!! То суч...а влада така дае пенсии 1300 грн!шоб ви жили сами на таку пенсию!
Відповісти
Скажіть будь ласка а як можна передати бабусі продукти?
Хочу зробити приємно
Через кого можна це організувати
Відповісти
А чи можна якось передати бабусі допомогу? До кого звернутись?
Відповісти
А як можна їй допомогти? Можливо рахунок і банку їй відкрити. Шкода таких бабусь.І вона ж не одна така....(
Відповісти
А чому не вказали адресу, куди бабці можна було б допомогу переслати поштою? Напишіть! І де наші преславуті "благодійники" від влади?
Відповісти
Буду за 50км від Головна - обов'язково заїду.
Відповісти
А давайте якось скооперуємось, щось зберемо тай провідаємо бабусю...
Відповісти
Таких нещасних бабусь і дідусів у кожному селі є декілька... колись поїхали по гриби в Маневицький район.. ліс розпочинався за селом одразу. Вирішили залишити авто в селі і зайшли в двір попросити дозволу залишити машину.. те що побачили,обірвало серце. Повністю сліпа старенька бабуся чистила картоплю.. яке було те житло- страшно згадувати..Розговорилися..від того, що почули, плакали навіть чоловіки. Відтоді, коли не їхали,, везли одяг, продукти. Але ж поруч живуть люди, сусіди, якась родина,сільська рада, нарешті, церква в селі є, Якщо б у своїй проповіді батюшка закликав прихожан сьогодні допомогти одному старенькому, завтра іншому.... щось би таки змінилось... Черстві ми стали і це дуже сумно
Відповісти
Моя мама має таку ж пенсію. Живе в місті. Тобто ту ж городину мусить купувати. І вона не одна з такою "пенсією":-(
Відповісти
чомусь всі розчулились,коли почули одну таку історію, це не є правильно, це глобальна проблема! мабуть третина (якщо не дві третіх) людей похилого віку саме так і виживають, не лише в нашій області - по цілій країні! цю проблему не вирішити візитами до таких людей чи волонтерством, навіть добре організованим, тут треба міняти все кардинально!
Відповісти
як передати продукти бабці?
Відповісти
Наша справа допомогти саме цій одній конкретній бабусі, про яку ми почули. І якщо так буде робити кожен і усюди- оце й вийдуть КАРДИНАЛЬНІ зміни! А не мітинги, поносіння влади тощо. Тільки так. І хай Бог благословить усіх, хто саме так і захотів зробити та зробив.
Відповісти
Останні новини
Сумні реалії: аби вижити, немічна бабуся на Волині економить на всьому
07 лютий, 2017, 16:12