Фото від луцьких волонтерів – серед переможців конкурсу про благодійність

Фото від луцьких волонтерів – серед переможців конкурсу про благодійність
Оголосили переможців VII Всеукраїнського фотоконкурсу «Благодійність в об'єктиві». Серед робіт – і світлина луцького фотографа Павла Березюка, відзнята в межах підготовки волонтерського календаря.

Результати конкурсу оприлюднили на сайті Український форум благодійників.

Перше місце і золоту медаль Національної спілки фотохудожників України отримала робота Марини Яременко з Києва «Горнятко доброти».

«Горнятко доброти» – Центр навчання професії для молоді з особливими потребами. Ці юнаки та дівчата не мають гарантій навчання та працевлаштування. Вони обмежені у спілкуванні, тому не вірять у власні сили, не знають, на що здатні, і чи комусь потрібні у суспільстві. Такі люди зовсім неадаптовані до життя. Центр «Родина» разом з АШАН, має на меті створення центру навчання професії для молодих людей із психо-фізичними розладами в Києві», – йдеться в описі фотографії.

Срібну медаль і друге місце завоювала світлина Ніни Грушецької «Народжений».

«Недоношена дитина в боксі у відділенні Охматдиту. Завдяки зібраним благодійниками коштам дитина має шанс на життя», – розповідає про кадр автор.

3 місце віддали Костянтину Скомороху за фото «Пацаняче горе», відзняте в Лисичанську Луганської області.

«Сльози й тяжкі психологічні травми приносить війна дітям. На світлині – хлопчик у руїнах своєї багатоповерхівки, яка була знищена ракетним ударом під час обстрілів міста. Серед уламків він знайшов свій улюблений велосипед, який перетворився на шматок горілого металу. Одними з перших, хто прийшов на допомогу потерпілим, були волонтери із сусіднього Сєвєродонецька», – йдеться в описі.

Диплом І ступеня НСФХУ отримала Світлана Гончаренко за фото «Брат за брата», зняте в реабілітаційному центрі в Польщі.

«З листопада 2014 року існує громадський українсько-польський благодійний проект «Добрий брат». Це програма реабілітації українських військових, які зазнали поранень під час бойових дій на сході України. Реабілітація відбувається в лікувальному центрі «Добрий брат», м. Осєк, Польща. За два роки більше 150 бійців з України пройшли реабілітацію в центрі. На фото польські реабілітологи працюють із пораненими бійцями», – розповідає автор.

Фотограф газети «Голос України» Андрій Нестеренко завоював диплом ІІ ступеня НСФХУ за фото фото «Ігри героїв».

Диплом ІІІ ступеня отримав автор Сергій Рижков за фото «Дай Боже!»

Лідером у номінації «Благодійність наближує мир» стало фото Павла Березюка «Зустріч».

«Ця світлина – частина фотопроекту «Україна 2016 «Перезавантаження», яка увійшла в благодійний волонтерський календар. На ній зображена зустріч бійця добровольчого батальйону АЗОВ та чарівної української дівчини. Вони закохані та раді один одного бачити, але в її очах застигли сльози, бо кохання прагне миру, а не війни», – зазначається в описі роботи.

Усі фото можна подивитися за посиланням http://ufb.org.ua/photokonkurs/gallery.html.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Фото від луцьких волонтерів – серед переможців конкурсу про благодійність
08 лютий, 2017, 14:07